Πόση Ομορφιά Χωράει Σε 40 Τμ; Δείτε Αυτό Το Εξοχικό Σπίτι Και Θα Καταλάβετε

by Newsroom i-diakopes.gr
Πόση Ομορφιά Χωράει Σε 40 Τμ; Δείτε Αυτό Το Εξοχικό Σπίτι Και Θα Καταλάβετε

Στα Βουρλά της Μικράς Ασίας, μιας παραθαλάσσιας περιοχής κοντά στη Σμύρνη, ο αρχιτέκτονας Necdet Senoglu, σχεδίασε για την οικογένεια του γιου του Emre, ένα μικρό πέτρινο εξοχικό σπίτι που είναι περίπου 8μ. επί 5μ., δηλαδή σχεδόν 40 τ.μ.

Το κομμάτι γης ήταν μεγάλο και εύφορο, αν και εγκαταλελειμμένο. Τα 13.000 τ.μ. ήταν γεμάτα με ελαιόδεντρα και καρυδιές, ενώ σχεδόν αμέσως μετά την αγορά φυτεύτηκαν και αμπέλια.

Μέσα σε αυτό το οικόπεδο ο Necdet Senoglu ήθελε να σχεδιάσει ένα εξοχικό που δεν θα ήταν ένα ακόμη αντίγραφο ενός χωριάτικου σπιτιού, αλλά ένα σπίτι που θα ταίριαζε στην περιοχή και θα άνηκε στη γη, από την οποία θα ήταν φτιαγμένο.

Για να ολοκληρωθεί η κατοικία, έτσι ακριβώς όπως την είχε σκεφτεί ο Necdet Senoglu, μαζεύτηκαν πέτρες και αγοράστηκαν οι πόρτες, τα παράθυρα, το πέτρινο τζάκι και πολλά άλλα δομικά και διακοσμητικά στοιχεία από κατεδαφίσεις ή αντικερί της περιοχής.

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από δύο στρώσεις, πέτρα εξωτερικά και τούβλα εσωτερικά. Αυτό δίνει ένα τοίχο 60 εκατοστών πάχους, που βοηθάει τη ρύθμιση της θερμότητας μέσα στο σπίτι και του επιτρέπει να μένει δροσερό το καλοκαίρι και να διατηρεί τη θερμότητα στο εσωτερικό του, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η οροφή έγινε με απλή ξύλινη κατασκευή χωροδικτυώματος, με τον χώρο που δημιουργήται από κάτω να χρησιμοποιήται ως υπνοδωμάτιο. Στο μπροστινό μέρος έχει σχεδιαστεί ο κύριος υπαίθριος χώρος, σκιασμένος με αμπέλια.

Φωτογράφος: Emre Senoglu

Πηγή: designhome.gr

Προτεινόμενα