Σαντορίνη Μινιατούρα: Φιλλέληνας Ολλανδός την έφτιαξε στον κήπο του και θέλει όσο τίποτα να επισκεφτεί την Ελλάδα

by Αντώνης Βαλμάς

Σαντορίνη Μινιατούρα: Η ωραιότερη που έχει δημιουργηθεί ποτέ

Σαντορίνη Μινιατούρα: Τι κάνετε αν δεν μπορείτε να πάτε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι; Μπορείτε να απολαύσετε τη φουσκωτή πισίνα σας με μερικούς παλιούς ταξιδιωτικούς οδηγούς και ένα ποτήρι ούζο, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε τη δημιουργικότητά σας να δουλέψει και να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά σας.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Fer Geerts από την πόλη Bergen op Zoom στην Ολλανδία. Δημιούργησε ένα μοντέλο εμπνευσμένο από το ελληνικό νησί της Σαντορίνης.

Τώρα κάθεται στον κήπο του με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και φαντάζεται ότι περπατά στα σοκάκια των ελληνικών νησιών. Αν κλείσει τα μάτια του, μπορεί να φανταστεί το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα που έχει κάνει τη Σαντορίνη παγκοσμίως γνωστή.

Ο 67χρονος Geerts, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα, από τη δεκαετία του 1980, λέει ότι θα προτιμούσε να ταξιδέψει αύριο στη «δεύτερη πατρίδα» του αν μπορούσε, αλλά η κρίση του κοροναϊού «με έχει εμποδίσει να το κάνω».

«Δεν θα πάρουμε τον κίνδυνο να ταξιδέψουμε φέτος. Ευτυχώς έχω ένα μοντέλο που μπορώ να βγάλω έξω. Με ένα κόκκινο κρασί και μια ομπρέλα μπορώ να έχω λίγο από την Ελλάδα εδώ», εξηγεί μιλώντας στον ολλανδικό ιστότοπο omroepbrabant.nl .

Το μοντέλο της Σαντορίνης αποτελείται από 22 μέρη που ενώνονται σαν παζλ. Ο Geerts εργάστηκε για περισσότερα από είκοσι χρόνια στο έργο τέχνης που έφτιαξε από απορρίμματα όπως φελιζόλ, ξύλο και χαρτόνι.

Το μοντέλο έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και πλάτος δύο μέτρα. Ξαπλώστρες, βεράντες, παντζούρια παραθύρων, οι λεπτομέρειες του μοντέλου έχουν αναδημιουργηθεί με εκπληκτική ακρίβεια.

«Το αστείο είναι ότι συνεχίζω να ανακαλύπτω πράγματα που σχεδόν ξέχασα ότι είχα κάνει», λέει στο omroepbrabant.nl.

Ο Geerts λέει ότι λατρεύει τον ελληνικό τρόπο ζωής, το φαγητό, τον ήλιο και τους ανθρώπους. Όμως, το αγαπημένο του μέρος είναι οι Κυκλάδες και συγκεκριμένα, η Σαντορίνη.

Οι φωτογραφίες της μινιατούρας της Σαντορίνης

Σαντορίνη Μινιατούρα: Φιλλέληνας Ολλανδός την έφτιαξε στον κήπο του

Σαντορίνη Μινιατούρα: Φιλλέληνας Ολλανδός την έφτιαξε στον κήπο του

Σαντορίνη Μινιατούρα: Φιλλέληνας Ολλανδός την έφτιαξε στον κήπο του

Σαντορίνη Μινιατούρα: Φιλλέληνας Ολλανδός την έφτιαξε στον κήπο του και θέλει όσο τίποτα να επισκεφτεί την Ελλάδα

Βίντεο της μινιατούρας της Σαντορίνης

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα