Άγιος Βαλεντίνος: Ανοιχτά με ραντεβού τα ανθοπωλεία στις 13 και 14 Φεβρουαρίου

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ανθοπωλεία θα είναι ανοιχτά με ραντεβού μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο

Άγιος Βαλεντίνος: Χθες ανακοινώθηκε το νέο καθολικό lockdown στην Αττική που θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 28 Φεβρουαρίου. Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Από τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά είναι και τα ανθοπωλεία. Ωστόσο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα μείνουν κατ’ εξαίρεση ανοιχτά με ραντεβού, καθώς είναι η γιορτή των ερωτευμένων, του Αγίου Βαλεντίνου.

Όπως ανέφερε στο MEGA, ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ανθοπωλών Αττικής, αυτή τη μέρα τα ανθοπωλεία κάνουν μεγάλο τζίρο. Θα ήταν κρίμα λοιπόν να παραμείνουν κλειστά και να πάνε τόσο λουλούδια χαμένα. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Ο τζίρος εξαρτάται από τη δυναμική κάθε καταστήματος. Υπάρχει ένας μέσος τζίρος γύρω στις 3.000 ευρώ στο κάθε κατάστημα. Στην Αττική είναι γύρω στις 5-6.000 τζίρος το κάθε κατάστημα. Έχουμε προπαραγγείλει και προπληρώσει τα λουλούδια, και αν δεν τα δώσουμε θα τα πετάξουμε. Τα ανθοπωλεία έχουν τηρήσει όλα τα μέτρα ασφαλείας».

Ακόμα πρόσθεσε «Ζητάμε για να μην γίνει συνωστισμός να λειτουργήσουμε Σάββατο και Κυριακή, με ένα πελάτη ανά 20 τμ και χωρίς SMS και χρονοβόρες διαδικασίες. Να πουλήσουμε τα λουλούδια, γιατί αλλιώς θα τα πετάξουμε».

Η παρακλήσεις των ανθοπωλών εισακούστηκαν και με απόφαση του πρωθυπουργού όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταμπουλίδης, «Μόνο το προσεχές Σαββατοκύριακο (13 και 14 Φεβρουαρίου) τα ανθοπωλεία θα μπορούν να λειτουργήσουν με ωράριο 09:00 με 05:00 και με ραντεβού προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους».

Εκτός από το κατ’ εξαίρεση άνοιγμα των ανθοπωλείων για του Αγίου Βαλεντίνου, δείτε τα μέτρα που θα ισχύσουν στη διάρκεια του lockdown

Ενώ τα εξειδικευμένα μέτρα του lockdown στην Αττική δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα από τον Νίκο Χαρδαλιά. Γνωρίζουμε από τον κ. Σταμπουλίδη ότι τόσο ο κωδικός μετακίνησης 6 για άθληση/σωματική άσκηση/βόλτα για κατοικίδια ζώα, όσο και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα ισχύσουν ως εξής. Για τον κωδικό 6 θα επιτρέπεται η χρήση του μόνο στο δήμο κατοικίας, ενώ θα απαγορεύεται η μετακίνηση από ένα δήμο σε ένα άλλο.

Όσο για το ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια κλείνουν στο διάρκεια του lockdown, μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ.

Related posts

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα

Χαμóς με το νέο ξέσπασμα της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη, είναι ασταμάτητη και δεν ανέχεται τίποτα

Ξέφυγαν τα κεράσια στα μανάβικα – Auτή είναι η εξωφρενıκή τıμή τους το κιλό