Ολυμπιακοί αγώνες: Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Ντούσκος – Χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία

by Τόνια Τζαφέρη

Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο

Ολυμπιακοί αγώνες: Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο είναι γεγονός. Και μάλιστα είναι χρυσό. Όλα αυτά χάρη στον 24χρονο Στέφανο Ντούσκο από τα Γιάννενα. Ο οποίος με μια καταπληκτική επίδοση στο μονό σκιφ ανδρών κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό. Το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Αυτό είναι το 4ο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος. Στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, ο Ντούσκος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλλειπε από την συλλογή της. Υπήρχε χάλκινο και αργυρό, όχι όμως χρυσό.

Στον τελικό, ο 24χρονος Στέφανος Ντούσκος πέρασε πρώτος στα 1.000 μέτρα. Έκτοτε δεν έχασε την πρωτοπορεία κωπηλατώντας σταθερά προς το… ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο «ασημένιος» Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία χρειάστηκε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο εν συγκρίσει με τον Έλληνα σκιφίστα για να περάσει ως δεύτερος τη γραμμή του φίνις (6:41.66). Ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κροάτης Νταμίρ Μαρτίν (6:42.58).

Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια… δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω.

Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα… δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου. Τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική.

Τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα. Τους γιατρούς μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου». Ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.»

Τα αποτελέσματα στο μονό σκιφ ανδρών

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 6:40.45

Κγιέτιλ Μπορτς Νορβηγία 6:41.66

Νταμίρ Μαρτίν Κροατία 6:42.58

Σβέρι Νίλσεν Δανία 6:42.73

Αλεξάντερ Βιαζόφκιν Ρωσία 6:49.09

Μιντάουγκας Γκρισκόνις Λιθουανία 6:57.60

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo