Ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από την κουζίνα σας: Οι 8 τρόποι που θα σας «σώσουν» τη ζωή

Το καλοκαίρι πλησιάζει και φέρνει ανεπιθύμητους επισκέπτες κάποιες φορές, όπως παραδείγματος χάριν τα μυρμήγκια, τα οποία μπορούν να μας αναστατώσουν, αν τα συναντήσουμε στην κουζίνα μας.

Μόλις ξεχάσεις κάτι στον πάγκο της κουζίνας σου, ή δε σκουπίσεις τα ψίχουλα από το πάτωμα θα δεις να ξεπροβάλουν αυτά τα μικρά έντομα.

Αρχικά, μια λύση είναι να καθαρίζεις καλά ολόκληρη την κουζίνα σου, τόσο τον πάγκο, όσο και τις εστίες. Δυστυχώς όμως, αν έχουν εμφανιστεί μυρμήγκια στην κουζίνα σου, αυτό δεν είναι αρκετό, για να τα ξεφορτωθείς.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό εντομοκτόνο, αλλά δεν σου συστήνουμε να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου.

Αντί γι’αυτό, σου παρουσιάζουμε φυσικούς τρόπους, με τους οποίους μπορείς να ξεφορτωθείς τα μυρμήγκια αυτό το καλοκαίρι.

1. Μέντα
Η μέντα γενικά μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη, εξαιτίας των εντομοαπωθητικών της ιδιοτήτων.

Για να εκμεταλλευτείς στο έπακρον αυτές τις ιδιότητες, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το αιθέριο έλαιο μέντας παρά φρέσκια ή αποξηραμένη.

Σε 250 ml νερό, ρίξε μερικές σταγόνες από το έλαιο.

Στη συνέχεια, ψέκασε τα σημεία από τα οποία μπαίνουν τα μυρμήγκια στην κουζίνα σου. Συνέχισε να το κάνεις αυτό για μερικές ημέρες, μέχρι να παρατηρήσεις ότι δεν κυκλοφορούν άλλα.

2. Λευκό Ξυδί
Το λευκό ξύδι είναι ένα θαυματουργό υλικό, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την καθαριότητα της κουζίνας σου.

Μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση του καμένου λίπους από τις εστίες σου, αλλά και να καθαρίσει την κουζίνα σου από τα μυρμήγκια.

Το έντονο άρωμά του εξαφανίζει αυτά τα έντομα. Αραίωσε μια μικρή ποσότητα ξυδιού σε νερό και ψέκασε τα σημεία από τα οποία βγαίνουν τα μυρμήγκια.

3. Κιμωλία
Ένας ακόμα φυσικός τρόπος, για να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια είναι να τους φράξεις την είσοδο με κιμωλία. Το υλικό αυτό περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο απωθεί αυτά τα έντομα.

4. Λεμόνι ή Πορτοκάλι
Το όξινο άρωμα, που έχουν το λεμόνι και το πορτοκάλι, μπορεί να σε ελευθερώσει από τα μυρμήγκια. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βράσεις φλούδες από εσπεριδοειδή και μετά να ψεκάσεις από αυτό το υγρό στο σημείο απ’ όπου εισέρχονται τα μυρμήγκια.

5. Ταλκ
Θωράκισε τις πόρτες και τα παράθυρά σου με λίγο ταλκ και ξεφορτώσου μια και καλή τα μυρμήγκια. Το ταλκ έχει παρόμοια λειτουργία με το λευκό ξύδι, κι έτσι αποτρέπει τα μυρμήγκια από το να περάσουν στην κουζίνα σου.

6. Καφές Φίλτρου
Το κατακάθι του καφέ φίλτρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα των μυρμηγκιών.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μια μικρή ποσότητα από αυτό στα σημεία από τα οποίο μπαίνουν τα μυρμήγκια στην κουζίνα σου. Το άρωμα του καφέ θα τα απωθήσει με φυσικό τρόπο.

7. Φύλλα Δάφνης
Για να προστατέψεις τα ντουλάπια σου με τα τρόφιμα από τα μυρμήγκια, τοποθέτησε μέσα φύλλα δάφνης. Το έντομο άρωμά τους είναι ό,τι χειρότερο για τα μυρμήγκια, κι έτσι θα σταματήσουν να μπαίνουν σε αυτό το ντουλάπι.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τοποθέτησε από ένα φύλλο δάφνης δίπλα στα τρόφιμα, που αναζητούν τα μυρμήγκια, όπως είναι το αλεύρι.

8. Κανέλα
Ακόμα ένα μπαχαρικό που απωθεί τα μυρμήγκια είναι η κανέλα. Όπως και με τα προηγούμενα υλικά, τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα κανέλας στα σημεία από όπου εισέρχονται τα έντομα στην κουζίνα.

Related posts

AstraZeneca: Τί ισχύει για όσους εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα

«Καμπανάκι» για την αφρικανική σκόνη, θα «σκεπάσει» τα πάντα: Τι πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

«Βóμβα» με τους μισθούς στην Ελλάδα – Μαθεύτηκαν πριν λίγο τα δυσάρεστα