Άδειασμα Σύψα στην κυβέρνηση: Καλό είναι να μη γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα

by Τόνια Τζαφέρη

Σύψας: Καλό είναι να μη γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα

Σύψας: Ο Νίκος Σύψας «επέστρεψε» στους τηλεοπτικούς δέκτες ύστερα από πολύμηνη απουσία. Προειδοποίησε ότι στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων.

Ο Νίκος Σύψας εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας (05.07.2021) σε πρωινή εκπομπή. Και ένωσε τη φωνή του με όσους ζητούν από τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα και κάλεσε να μην… γίνονται δηλώσεις πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει!

Όπως τόνισε ο Νίκος Σύψας, εάν πιεστεί το σύστημα δεν αποκλείονται τα οριζόντια μέτρα. Σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες. Σημείωσε δε ότι είναι ελάχιστη η πιθανότητα ένας εμβολιασμένους να μολύνει άλλους.

Ο Νίκος Σύψας τόνισε πως οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερμετάδοσης και ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν. Γιατί αν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού συνεχιστούν, σχεδόν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μολυνθούν από τη νέα μετάλλαξη. Και αυτό, πρόσθεσε, θα σημάνει μεγάλο κίνδυνο και τεράστια πίεση και πάλι στο σύστημα υγείας.

Σύψας: Καλό είναι να μη γίνονται δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, η Επιτροπή δεν έδωσε ποτέ οδηγία για να βγουν οι μάσκες. «Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση ότι η επιτροπή έχει δώσει την οδηγία, πετάμε τις μάσκες. Η επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό. Το έχει διευκρινίσει πολύ καλά η κυρία Παπαευαγγέλου. Η επιτροπή κρίνοντας την κατάσταση της χώρας, την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και την μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε όπως πριν. Η μόνη περίπτωση που δεν χρειάζεται είναι όταν περπατάμε στον δρόμο και δεν υπάρχει συνωστισμός.

Οι δηλώσεις του Σύψα για τις μάσκες

Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας έχουμε το πορτοφόλι, τα κλειδιά και την μάσκα μας. Τώρα αν για κάποιο λόγο είδαμε τίτλους “πετάμε τις μάσκες” εγώ δεν το κατανοώ. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος στην κοινωνία. Τεράστιο λάθος. Ποτέ δεν το είπε επιτροπή» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ) προνήγγειλε ότι θα γίνονται με rapid ή μοριακό τεστ. Όσον αφορά στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, δεδομένου ότι το πιθανότερο είναι σε αυτά να βρίσκονται οικογένειες, δεν θα είναι απαραίτητο το τεστ.

Εκτίμησε επίσης ότι αφού θα υπάρχουν τα τεστ, είναι δύσκολο να υπάρξουν απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα