Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι πολίτες φταίνε για την οικονομία που έμεινε πίσω»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι πολίτες φταίνε για την οικονομία που έμεινε πίσω»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν»

Άδωνις Γεωργιάδης: Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και ξεκαθάρισε πως «Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι η οικονομία έχει μείνει πίσω και ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι λίγο περισσότερο για να πάμε μπροστά. Πρέπει να φύγουμε από το σημείο στο οποίο είχαμε κολλήσει». Μάλιστα στη συνέχεα των δηλώσεών του ισχυρίστηκε ότι οι εργοδότες: «Δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν»

«Έχει ανοίξει η εστίαση και ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε είναι ότι δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν. Το ίδιο δε, μας λένε και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Εμείς δεν έχουμε πει ότι αιωνίως θα στηρίζουμε τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν. Τους στηρίζουμε για να βρουν δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Σου λέει κάποιος ‘παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι “μαύρα” και είμαι καλά»

«Σιγά-σιγά φεύγουμε από την ιδέα του επιδόματος και πάμε στην ιδέα της δουλειάς. Όλα τα μέτρα του Υπ. Ανάπτυξης έχουν ως επίκεντρο τις θέσεις εργασίας. ”Ξαναπιάνουμε δουλειά” είναι το μήνυμα. Αρκετό καιρό κάτσαμε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Και το πρόγραμμα για τον τουρισμό αυτό προϋποθέτει, την στήριξη των θέσεων εργασίας»

«Εγώ ως παλαιός έμπορος που έχω δουλέψει πολύ πίσω από τον πάγκο των βιβλίων, σκέφθηκα να δώσουμε δύο Κυριακές για να ανοίξουν τα μαγαζιά για να ρεφάρουν λίγο, αφότου καταργήθηκε το click inside. Δεν είπαμε να καταργήσουμε τις Κυριακές ή να δουλεύουμε όλες τις ημέρες. Η αντίδραση σε αυτό πολλών εμπορικών συλλόγων και της ΓΣΕΕ με ξεπερνά, την ώρα που λέμε να βρούμε λεφτά από το πουθενά για να στηρίξουμε το λιανικό εμπόριο».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν»

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα