Αεροδιακομιδή ασθενών: Πραγματοποιήθηκε η μεταφορά τριών ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα με C-130

by Αντώνης Βαλμάς

Αεροδιακομιδή ασθενών: Τρείς ασθενείς μεταφέρθηκαν από τη Δράμα στην Αθήνα μέσα σε ειδικές κάψουλες με c-130

Αεροδιακομιδή ασθενών: Σήμερα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά τριών ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν μέσα σε ειδικές κάψουλες με τα στρατιωτικά αεροπλάνα C-130 σε νοσοκομεία της Αθήνας για να έχουν την αναγκαία περίθαλψη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τις τελευταίες ημέρες, στο νοσοκομείο της Δράμας δέχεται μεγάλη πίεση. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες ανέφεραν για προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου. Γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητο η αεροδιακομιδή των τριών αυτών ανθρώπων καθώς η κατάσταση της υγείας τους είναι σε κίνδυνο και θα πρέπει να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Να τονιστεί ότι το νοσοκομείο της Δράμας αρνείται τις πληροφορίες ότι υπήρξαν προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση του νοσοκομείου Δράμας:

«Μετά από αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας, και για αποφυγή παρερμηνειών που ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση στους συμπολίτες μας, επισημάνουμε τα εξής:

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2. Προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής. Προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους. Για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν».

Αεροδιακομιδή ασθενών: Μεταφορά τριών ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα

Η απόφαση της αεροδιακομιδής για να νοσηλευτούν οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Αθήνας δείχνει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα

Η αεροδιακομιδή των ασθενών στην Αθήνα δείχνει την ασφυκτική πίεση που βρίσκεται το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα από το πλήθος των κρουσμάτων covid-19 και τους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι.

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι νοσηλείες των ασθενών με λοίμωξη Covid-19. Σε απλούς θαλάμους και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά σε όλη την επικράτεια οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

Όπως φανερώνουν και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα «ΝΕΑ» τα οποία σκιαγραφούν την «ακτινογραφία» ενός ΕΣΥ που είναι άκρως επιβαρυμένο. Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι αυτά που έχουν <<πάρει φωτιά>>.

Ειδικότερα, έξι στους 10 ασθενείς που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό και ΄λεχουν αναπτύξει ήπια έως και σοβαρά συμπτώματα, έχουν λάβει νοσοκομειακή φροντίδα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Παράλληλα το αντίστοιχο ποσοστό για την Αττική είναι πολύ πιο χαμηλό, έως και την περασμένη Κυριακή δεν ξεπερνούσε το 15%.

Να επισημανθεί και σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς η ίδια «ακτινογραφία», αποτυπώνει πως τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδα έχουν άμεση ανάγκη να πάρουν ανάσα. Και αυτό διότι το 51% των ασθενών που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο συμβαίνει και στις όμορες επιβαρυμένες περιοχές, με αποτέλεσμα η πληρότητα των Εντατικών να αγγίζει πλέον το 100%.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα