Αεροδρόμια απεργία: Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις στις 26 Νοεμβρίου λόγω απεργίας

Αεροδρόμια απεργία: Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Αεροδρόμια απεργία: Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς ελληνικούς αερολιμένες.
Οι ηλεκτρονικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει ανακοινώσει η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημόσιων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Να τονιστεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην διεξαγωγή των πτήσεων στα αεροδρόμια της Ελλάδας και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Εξαιτίας της 6ωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ίσως υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις στην διεξαγωγή των πτήσεων.
Δεν θα γίνει καμία πτήση από/προς τα ελληνικά αεροδρόμια από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί από τους ηλεκτρονικούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Οι λόγοι της απεργίας στα ελληνικά αεροδρόμια

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων προκλήθηκαν από την «αιφνιδιαστική», όπως τη χαρακτηρίζουν, κατάθεση του νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής. Το νομοσχέδιο είναι «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών». Τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι τα ακόλουθα:

  • Την ομαλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των δεδουλευμένων του προσωπικού (νυχτερινά, εξαιρέσιμα και αποζημιώσεις Eurocontrol).
  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ.
  • Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του προσωπικού λόγω των συνεπειών της πανδημίας, με απώλειες εισοδήματος που αγγίζουν το 70%.

Related posts

Κλειστά σχολεία για δύο μέρες

Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού

Συναγερμός: Η επόμενη πανδημία είναι κοντά και είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης