Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Σημείωσε πτώση 70% στην αεροπορική κίνηση τον Οκτώβριο

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Τρομακτικές οι ζημίες στο αεροδρόμιο εξαιτίας της πανδημίας

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Τους τελευταίους μήνες, τα αεροδρόμια καθώς και οι αεροπορικές εταιρίες μετράνε τις πληγές τους. Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει τεράστιες οικονομικές ζημίες και όπως δείχνουν τα στατιστικά δεδομένα, σοβαρά πλήγηκε και το αεροδρόμιο στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η αεροπορική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 68,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ενόψει του νέου lockdown που θα ισχύσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ακολουθώντας τους προηγούμενους 7 μήνες του έτους, η ταξιδιωτική κίνηση του Οκτωβρίου επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, με αποτέλεσμα να ταξιδέψουν μόνο 719.125 επιβάτες.

Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 60,2% και 72,2% αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύσει με τις πτήσεις και την είσοδο στη χώρα μας στο αεροδόμιο Ελευθέριου Βενιζέλου

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2020 ανήλθε σε 100.675, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 48,8% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44,1% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 52,3%.

Όσο για την είσοδο στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η είσοδος στα αεροδρόμια της χώρας θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει αρχής γενομένης της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου. Καθώς οι επισκέπτες για να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν κάνει υποχρεωτικά τεστ pcr και να είναι αρνητικό.

Για τις αεροπορικές πτήσεις, το τεστ θα πρέπει να είναι μέχρι και 48 ώρες πριν. Ενώ για είσοδο από χερσαία σύνορα μέχρι 72 ώρες.

Επίσης απαιτείται συμπλήρωση φόρμας plf για όσους εισέρχονται από τα σύνορα. Η προϋπόθεση αυτή θα ισχύσει αργότερα και για όσους βγαίνουν προς το εξωτερικό.

Ειδικά για την επιστροφή στον τόπο κατοικίας από το εξωτερικό απαιτείται βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Related posts

Αuτός είναι ο κατάλογος αμαρτıών της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τpαγıκό, ήταν μόνο 19 χρονών: 33χρονος έβγαλε για φαγnτό φοıτήτρıα, τη σκóτwσε και μετά τη δiαμέλıσε με πρiόνı

Πριν λίγο ασύλληπτη τpαγωδiα που δεν χωράει ο νους στο Πασαλιμάνι