Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Νέα αεροπορική οδηγία από την ΥΠΑ λόγω lockdown

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Νέα αεροπορική οδηγία από την ΥΠΑ λόγω lockdown

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Θα υπάρξουν περιορισμοί στις επιβατικές πτήσεις εξαιτίας της επιβολής lockdown

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε νέες αεροπορικές οδηγίες (notam). Αυτές αφορούν τόσο σε περιορισμούς στις επιβατικές πτήσεις από τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος». Όσο και συμπληρωματικές notam για τα αεροδρόμιο Κοζάνης και Καστοριάς.

Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές οδηγίες εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού και ισχύουν από χθες Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020.

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Νέα αεροπορική οδηγία από την ΥΠΑ λόγω lockdown

Δείτε αναλυτικά τη νέα αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο στο Ιωάννινα

Η αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων προβλέπει ότι επιτρέπονται οι επιβατικές πτήσεις προς τα Γιάννενα, επίσης επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του.

Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights). Οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Όσον αφορά στους περιορισμούς πτήσεων στα δύο πεδία προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών στις Σέρρες ισχύουν τα ακόλουθα:

Δεν επιτρέπονται οι πτήσεις από το πεδίο προσγείωσης στο Χορτερό Σερρών. Και από το πεδίο προσγείωσης Σερρών – Εμμανουήλ Παππάς εκτός της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Από τους περιορισμούς πτήσεων εξαιρούνται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις μόνο εντός της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Νέα αεροπορική οδηγία από την ΥΠΑ λόγω lockdown

Δείτε αναλυτικά τις συμπληρωματικές αεροπορικές οδηγίες για τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς

H συμπληρωματική αεροπορική οδηγία για τα αεροδρόμια Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης» προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις επιβατών προς τους δύο περιφερειακούς αερολιμένες. Ωστόσο, όσον αφορά τις αναχωρήσεις από Καστοριά και Κοζάνη επιτρέπονται μόνο χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα