Αεροπορικά ταξίδια: Τα ταξίδια στην Ευρώπη το 2020 μειώθηκαν 60% λόγω κορονοϊού

Αεροπορικά ταξίδια: Οι συνέπειες του κορονοϊού στην αεροπορική βιομηχανία ήταν μεγάλες

Αεροπορικά ταξίδια: Η πανδημία του κορονοϊού επεφύλασσε αρνητικές συνέπειες για όλους. Ειδικά η αεροποική βιομηχανία και ο τουρισμός ήταν δύο εκ των κλάδων που πλήγησαν περισσότερο από άλλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Phocuswright, στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας, παρουσιάστηκε πτώση 60% στα ταξίδια από αέρος το 2020. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν διαδικτυακά σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις για την εξέλιξη των αεροπορικών ταξιδίων το 2021

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για διάθεση εμβολίου ή εμβολίων κατά του κορονοϊού μέσα στο επόμενο έτος, προβλέπεται ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδίων έως και στο 50%. Δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ταξιδιωτών είναι η ασφάλεια και η προστασία. Σημασία έχουν επίσης οι πολιτικές ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων. Δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που διστάζουν να πραγματοποιήσουν κράτηση, μιας και δεν ξέρουν εάν θα λάβουν τα χρήματά τους πίσω σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Το 2021 και έπειτα, η αεροπορική βιομηχανία θα ανακάμψει με βάση την έρευνα. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν σε προορισμούς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η οποία αναμένεται να αποτελέσει βασικό προορισμός από το 2022.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ανέφερε ότι η διοργάνωση του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας έτυχε διεθνούς αναγνώρισης. Τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν σημαντικό αντίκτυπο και τονίζουν τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να γίνει ο τουρισμός βιώσιμος.

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή