Αεροπορική κίνηση Ελλάδα: Έτσι κινήθηκαν τα αεροπορικά δρομολόγια στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

by i-diakopes.gr

Αεροπορική κίνηση Ελλάδα: Όλο και μειώνονται τα έσοδα από τον αριθμό των πτήσεων στη χώρα μας

Αεροπορική κίνηση Ελλάδα: Καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα στις αερομεταφορές στη χώρα μας. Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές ζημιές σε όλες τις χώρες φέτος. Ειδικά για την Ελλάδα, μία αμιγώς τουριστική χώρα, η επίδραση του κορονοϊού ήταν μοιραία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία του Eurocontrol, ο αριθμός των πτήσεων εσωτερικού που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου ήταν ελαφρώς μειωμένος σε ποσοστό 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό στις 9 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο διεθνών πτήσεων, τα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 14% (175 πτήσεις) στις 23 Οκτωβρίου. Συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό στις 9 Οκτωβρίου, ενδεικτικό της σημασίας που έχει η γερμανική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Μάλιστα, αυτή είναι και η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος που καταγράφηκε από το Eurocontrol το διάστημα 9-23 Οκτωβρίου.

Αντίθετα, ο αριθμός των πτήσεων με τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενοι τουρισμού για την Ελλάδα, τη Βρετανία, παρουσίασε μικρή πτώση κατά 2% (110 πτήσεις).

Αεροπορική κίνηση Ελλάδα: Έτσι κινήθηκε στη χώρα μέσα στον Οκτώβριο

Δείτε ποια είναι η εικόνα στις αερομεταφορές για τις άλλες χώρες

Η Γαλλία και η πολωνία σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο πτήσεων εσωτερικού. Με τον αριθμό των δρομολογίων μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο να έχει συρρικνωθεί σε ποσοστό 12%.

Από την άλλη, άνοδο των πτήσεων εσωτερικού μέσα στον Οκτώβριο κατέγραψαν η Σουηδία σε ποσοστό 9% και η Δανία σε ποσοστό 2%.

Όσο για την Τουρκία, αυξητικά κινήθηκαν οι πτήσεις σε ποσοστό 2%. Σε επίπεδο διεθνών πτήσεων, η αεροπορική διασύνδεση Ιταλίας-Γαλλίας ενισχύθηκε σε ποσοστό 4%. Ανοδικά κινήθηκε σε μικρό ποσοστό της τάξης του 2% ο αριθμός των πτήσεων μεταξύ Γαλλίας-Πορτογαλίας, ενώ οριακή αύξηση σημείωσαν τα δρομολόγια Γαλλίας-Γερμανίας.

Τέλος, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στον αριθμό πτήσεων μεταξύ Γερμανίας-Ελβετίας σε ποσοστό 35%.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα