Αυτές είναι οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους – Τέλος τα μίνι lockdown

by Τόνια Τζαφέρη
Αυτές είναι οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους – Τέλος τα μίνι lockdown

Οι νέες ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Νέες ανακοινώσεις είχαμε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τους περιορισμούς, τα lockdowns, τις απαγορεύσεις και τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στην εξειδίκευση των νέων ελευθεριών για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί προχώρησε σήμερα ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της επιτροπής των εμπειρογνώμων του υπουργείου, λέγοντας πως «είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην υπηρεσία και τους εμπιστευόμαστε, αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης».

Όπως τόνισε οι νέες ελευθερίες θα ισχύουν για 15 ημέρες και εντός αυτών των 15 ημερών τα μέτρα θα απλοποιηθούν και θα επανεξεταστούν.

Τι αλλάζει για τις κόκκινες περιοχές μετά την ανακοίνωση μέτρων

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη όσες περιοχές θα μπαίνουν στο «κόκκινο» δεν θα επισύρουν νέα περιοριστικά μέτρα και θα ισχύει ό,τι και σε όλη την επικράτεια.

Οι «κόκκινες» περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις. Στην ουσία δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, όπως και η απαγόρευση της μουσικής σε κλαμπ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.

Αυτές είναι οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους – Τέλος τα μίνι lockdown

Στους αμιγείς χώρους, δηλαδή μόνο για τους εμβολιασμένους, θα ισχύουν τα εξής:

Επιστρέφει ο χορός σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπουζούκια, κλαμπ και γαμήλια γλέντια

Δεν χρειάζεται να είναι καθιστοί στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Τι άλλο περιλαμβάνουν οι νέες ανακοινώσεις για τους εμβολιασμένους

Πληρότητα 100% σε όλους τους κλειστούς χώρους (εστίαση, ψυχαγωγία, σινεμά κτλ.) για τους εμβολιασμένους, χωρίς όριο, δηλαδή, στα τραπέζια.

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας.

Για τους συγκεκριμένους χώρους, όσον αφορά στο προσωπικό, τα ατομικά μέτρα προστασίας θα ισχύουν κανονικά, όπως και η χρήση μάσκας.

Για τους μεικτούς χώρους, δηλαδή όπου μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα ισχύουν τα μέτρα προστασία, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Χάσαμε νεαρό παιδί στην Βόρεια Ελλάδα», είπε.

Προτεινόμενα