Αύξηση τιμών: Χρυσάφι και το παγωτό – Μετά το σουβλάκι εκτινάσσεται και η τιμή του παγωτού

Αύξηση τιμών: Που θα φτάσει η τιμή του παγωτού

Οι αύξηση τιμών σε πρώτες ύλες έχει φέρει αναγκαστικά αύξηση σε κάθε τι, το οποίο τις χρειάζεται. Έτσι μετά την βενζίνη, το ρεύμα αλλά και το σουβλάκι, όπου οι τιμές εκτινάχθηκαν, στην λίστα μπαίνει και το παγωτό.

Όπως τονίζουν οι παραγωγοί παγωτού, οι τιμές στις πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί κατά 10-20%, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην μπορούν να αφομοιώσουν Στο δρόμο της ακρίβειας έχει μπει και η παραδοσιακή απόλαυση μικρών και μεγάλων τους καλοκαιρινούς μήνες: το παγωτό. Είτε πρόκειται για χύμα, είτε για συσκευασμένο, οι τιμές σε σχέση με πέρυσι καταγράφουν αυξήσεις, ακολουθώντας την πορεία των γαλακτοκομικών και της ενέργειας.

Τι τονίζουν οι παραγωγοί παγωτού για την αύξηση τιμών

Όπως τονίζουν οι παραγωγοί παγωτού, οι τιμές στις πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί κατά 10-20%, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην μπορούν να αφομοιώσουν άλλες ανατιμήσεις. Έτσι αναγκαστικά ανεβάζουν αντίστοιχα τις τιμές στο χύμα παγωτό. «Εμείς κάθε πότε πρέπει να ανεβάζουμε τιμές;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο MEGA ο ζαχαροπλάστης Γιώργος Ακολέβας, σημειώνοντας ότι αγόραζε το γάλα στα 0,72 € το λίτρο και τώρα πωλείται για 0,97€, ενώ η κρέμα γάλακτος έφτασε στα 4,07€ από 3,30€ που κόστιζε πέρυσι. «Η τιμή του κιλού είναι στα 13,90€ από 12,90€ που είχε πέρυσι, ενώ η κάθε μπάλα παγωτού κοστίζει 1,40€ από 1,30€ που είχε πέρυσι» συμπλήρωσε ο κ. Ακολέβας.

Related posts

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Απανωτά τα σοκ: Νεκρός και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον Στάθη – Διπλός θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ασύλληπτη τραγωδία: 37χρονος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει ηλικιωμένο