Αγρότης είδε τεράστια φίδια να κρέμονται σε ελιά πάνω από το κεφάλι του: Τρόμος στη Μεσσηνία

Μεσσηνία: Κουλουριασμένα φίδια πάνω σε δέντρο

Για τις αγροτικές του δουλειές είχε βγει ένας άντρας στην Μεσσηνία, χωρίς να ξέρει το θέαμα που τον περίμενε, όταν ξαφνικά σήκωσε το κεφάλι του προς τα πάνω και αντίκρυσε κουλουριασμένα φίδια πάνω από το κεφάλι του.

Αγρότης στα Φιλιατρά Μεσσηνίας είδε τα δυο τεράστια φίδια να κρέμονται κουλουριασμένα σε ελιά, ακριβώς πάνω από το κεφάλι του. Την τρομάρα της ζωής του πήρε ένας αγρότης στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας που εκτελούσε αγροτικές εργασίες σε χωράφι της περιοχής όταν αντίκρισε δύο τεράστια φίδια περίπου 2-3 μέτρων επάνω σε ελιά.

Ο αγρότης, μάλιστα, αρχικά δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία των φιδιών και τα είδε ξαφνικά στην ελιά πάνω από το κεφάλι του, σε απόσταση μόλις ενός μέτρου και πάγωσε από τον φόβο του, σύμφωνα με τον ιστότοπο gargalianoionline.gr. Τα τεράστια φίδια ήταν κουλουριασμένα μεταξύ τους και παρά τη φασαρία που έκανε ο αγρότης, δεν έλεγαν να φύγουν με τίποτα.

Το είδος των φιδιών που βρέθηκαν στα δέντρα της Μεσσηνίας

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για φίδια του είδους “Λαφιάτες”, που μπορούν, εκτός από το να κινούνται στο έδαφος, και να σκαρφαλώνουν σε δέντρα και θάμνους. Οι Λαφιάτες τρέφονται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίοι κι άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια κι αυγά. Πρόκειται για μη δηλητηριώδη φίδια, μέτριας επιθετικότητας, ωστόσο μπορεί να δαγκώσουν, εάν νιώσουν ότι απειλούνται.

Ειδικότερα, ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα. Πρόκειται για ενδημικό είδος της νότιας Ευρώπης, κυρίως της Ιταλίας και των Βαλκανίων από την Κροατία μέχρι και την Ελλάδα. Οι Λαφιάτες φτάνουν σε μήκος περίπου τα 150 εκατοστά, κάποιες φορές μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τα 2 μέτρα. Οι Λαφιάτες κυνηγούν τα θηράματά τους κυρίως στο έδαφος, αλλά συχνά σκαρφαλώνουν και σε δέντρα και θάμνους.

Είναι επιδέξιοι κολυμβητές και ζευγαρώνουν την περίοδο της άνοιξης, με τα θηλυκά να γεννούν από 3 έως 18 αβγά. Δεν πρόκειται για επιθετικά φίδια και είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, αλλά μπορεί να δαγκώσουν εάν νιώσουν ότι απειλούνται.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο