Αιγαίο ώρα μηδέν: Η κόκκινη γραμμή που αν την ξεπεράσει η Τουρκία η Ελλάδα θα απαντήσει άμεσα

Τουρκία: Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται και πάλι στο κόκκινο με την Τουρκία να εξαπολύει απειλές και προειδοποιήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει χωρίς αποκλίσεις την τακτική της διεθνούς καταγγελίας της αναθεωρητικής λογικής της Τουρκίας και αυτό φαίνεται πως προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στην Άγκυρα η οποία συνεχίζει το κρεσέντο των προκλήσεων.

Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο ygeiamou διεμήνυσε ότι «η ρητορική της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια και γίνεται και γραφική μπορώ να πω», και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει ότι δεν μου μιλάει. Εγώ δεν κρατάω μούτρα, αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση τη σιγουριά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριξε πως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς θα πρέπει να ζητά από εδώ και στο εξής… άδεια για να επισκεφτεί τα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι «πρωτοβουλίες» αυτές συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών

Η, για την ώρα, ρητορική κλιμάκωση της Τουρκίας, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί και τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέες προκλητικές του δηλώσεις τραβά το σκοινί, λέγοντας πως το καθεστώς των νησιών στο Αιγαίο θα συζητηθεί, εάν οι Ελληνες δεν εγκαταλείψουν τις παραβιάσεις.

Η Τουρκία που προκαλεί καθημερινά την Ελλάδα αμφισβητώντας ανεπίσημα την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου. Δεν το κάνει επίσημα αφού αυτή είναι η «κόκκινη» γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή η επίσημη αμφισβήτητη της κυριαρχίας των νησιών και τότε θα απαντήσει.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων, περιλαμβάνει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εκείνα που τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της Τουρκίας έχει επαναφέρει στην επικαιρότητα, ζητώντας την αποστρατικοποίησή τους. Πρόκειται για τα εξής νησιά:

Λέσβος
Σάμος
Χίος
Ικαρία
Λήμνος
Σαμοθράκη
Αστυπάλαια
Ρόδος
Χάλκη
Κάρπαθος
Κάσος
Τήλος
Νίσυρος
Κάλυμνος
Αγαθονήσι
Χάλκη
Λέρος
Λειψοί
Ψέριμος
Πάτμος
Σύμη
Κως
Καστελόριζο

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη