Airbnb κρατήσεις: Παρά το lockdown υπάρχουν αρκετές κρατήσεις για τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Airbnb κρατήσεις: Η ζήτηση για τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είναι μεγάλη

Airbnb κρατήσεις: Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ήταν ιδανική. Ώστε οι Έλληνες να κάνουν ταξίδια είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Αυτό βέβαια σε χρονιές υπό κανονικές προϋποθέσεις και όχι με μία πανδημία. Πολλοί Έλληνες επέλεγαν για τις διακοπές τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας. Ωστόσο, υπήρχαν και άλλοι που προτιμούσαν χώρες του εξωτερικού, όπως Αυστρία, Φινλανδία, Ελβετία κά.

Μάλιστα, το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA από τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα, οι κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό ήταν αυξημένες πάνω από 20% σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος προκύπτει ότι το 2019 ήταν μία ακόμη χρονιά ανόδου όσον αφορά τις δαπάνες των Ελλήνων στο εξωτερικό. Το 2019 ένας στους δύο Έλληνες δήλωσε ότι θα ταξιδέψει. Ενώ μόνο το 31% θα προτιμήσει τη χώρα μας.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού και το απαγορευτικό μετακίνησης, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που έχουν κάνει ήδη κουμάντο για τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πληρότητα στα ακίνητα που διατίθενται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb. Αγγίζει ακόμη και το 97% παρά την πανδημία.

Οι περισσότεροι εκδρομείς επιλέγουν τα χρονικά διαστήματα από 24/12 έως 27/12 και από 30-31/12 έως 3/1/2021 για τις κρατήσεις τους. Οι οποίες αφορούν ως επί το πλείστον αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες, βίλες και σαλέ. Με στόχο να αποφευχθεί ενδεχόμενος συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές για τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς όπως μαρτυρούν τα στοιχεία των κρατήσεων Airbnb

Για ακόμα μία φορά, νούμερο ένα προορισμός για τις διακοπές των Χριστουγένννων, είναι η Αράχωβα. Συγκεκριμένα, στην Αράχωβα καταγράφεται αύξηση 12,5% στην ανώτερη τιμή για την περίοδο των Χριστουγέννων και μείωση στην κατώτερη τιμή κατά 6,25% σε σχέση με το 2019. Την περίοδο της Πρωτοχρονιάς καταγράφεται μείωση στην ανώτερη τιμή κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Αράχωβα, για την περίοδο των Χριστουγέννων τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα δεν ξεπερνούν τα 28, ενώ για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς είναι μόλις 32.

Από την άλλη, στο Μέτσοβο, μειωμένη κατά 7% σε σχέση με το 2019 είναι η ανώτερη τιμή μίσθωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων. Και κατά 10% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Στα Καλάβρυτα το κόστος ημερήσιας μίσθωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 90 ευρώ έως 225 ευρώ. Σε αντίθεση με το 2019 που το κόστος κυμαινόταν από 120 ευρώ έως 180 ευρώ.

Οι χειμερινοί προορισμοί που καταγράφουν διψήφιο αριθμό μείωσης των ζητούμενων ημερήσιων τιμών μίσθωσης είναι το Πήλιο, το Καϊμακτσαλάν, τα Ιωάννινα και η Ελάτη Τρικάλων.

Related posts

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες