Ακίνητα προς πώληση: Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ακίνητα προς πώληση: Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ακίνητα προς πώληση: Δείτε τις περιοχές στις οποίες οι κατοικίες προς ενοίκαση και πώληση εκτινάχτηκαν το 2020

Ακίνητα προς πώληση: Τις δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και πώληση κατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δημοσίευσε η δημοφιλής ιστοσελίδα για αγγελίες ακινήτων και σπιτιών Spitogatos. Σύμφωνα με τα δεδομένα, στην Αττική, η νούμερο 1 περιοχή στην οποία αναζητούσαν κατοικία για ενοικίαση το 2020 ήταν οι Αμπελόκηποι – Πεντάγωνο. Ενώ για κατοικία προς πώληση, στην πρώτη θέση ήρθε το Κολωνάκι – Λυκαβηττός.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, πρώτη περιοχή στην αναζήτηση κατοικίας για ενοικίαση το 2020 ήταν το Κέντρο της πόλης. Ενώ, στην πρώτη θέση για αναζήτηση κατοικίας προς πώληση ήταν και πάλι το Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην Αττική, πέρα από τους Αμπελόκηπους – Πεντάγωνο, δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση το 2020 ήταν επίσης το Παγκράτι, ο Νέος Κόσμος, το Κολωνάκι – Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα. Ενώ στις δημοφιλείς περιοχές για πώληση, πέρα από το Κολωνάκι – Λυκαβηττός. Ήταν επίσης οι Αμπελόκηποι – Πεντάγωνο, Παγκράτι, Ιστορικό Κέντρο και Κυψέλη.

Στη Θεσσαλονίκη, πέρα από το κέντρο της πόλης, δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση το 2020 ήταν επίσης η Τούμπα, η Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία. Καθώς και Βούλγαρη – Ντεπώ – Μαρτίου και Χαριλάου. Στις δημοφιλείς κατοικίες για πώληση το 2020, πέρα από το κέντρο, ισχύουν ακριβώς τα ίδια.

Ακίνητα προς πώληση: Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πέρα από τις δημοφιλείς κατοικίες προς ενοικίαση και πώληση, δείτε τη λίστα των ακινήτων που εκτοξεύτηκαν το 2020

Τεράστια αύξηση προέκυψε στην αναζήτηση κατοικιών προς πώληση και ενοικίαση στα δυτικά προάστεια της Αττικής. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε σε Νέα Φιλαδέλφεια και Αχαρνές με +35%. Αύξηση σημειώθηκε και στη Μεταμόρφωση +34%, Ίλιον +34% και Καματερό +33%.

Στη Θεσσαλονίκη, η εικόνα διμορφώθηκε ως εξής. Σημειώθηκε αύξηση σε Πανόραμα +26%, Θέρμη +25%, Ωραιόκαστρο +24%, Μίκρα +23% και Πεύκα +22%.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, ανέφερε «Βάσει των στοιχείων που έχουμε συλλέξει μέσω της ιστοσελίδας του Spitogatos για το 2020. Η πανδημία όχι μόνο δεν μείωσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ως προς την αναζήτηση ακινήτου. Αντιθέτως προκάλεσε έντονη συσσωρευμένη ζήτηση. Με το ενδιαφέρον σε κάποιες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές και προάστια να εκτινάσσεται σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τη νέα ισορροπία που θα προκύψει το 2021 μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Και αφετέρου το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.»

Ακίνητα προς πώληση: Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Προτεινόμενα