Ακρόπολη φωτογραφία: Έλληνας φωτογράφος έβγαλε το ιστορικό μνημείο περικυκλωμένο από κεραυνούς

by Newsroom i-diakopes.gr
Ακρόπολη φωτογραφία: Έλληνας φωτογράφος έβγαλε το ιστορικό μνημείο περικυκλωμένο από κεραυνούς

Ακρόπολη φωτογραφία: Κατάφερε να απαθανατίσει την Ακρόπολη τυλιγμένη από κεραυνούς

Ακρόπολη φωτογραφία: Μια πανέμορφη και άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Έλληνα φωτογράφο Δημήτρη Σαγιάκο και άλλους φωτογράφους που βγήκαν χθες στους δρόμους και κατάφεραν να απαθανατίσουν τους απίθανους κεραυνούς που συνέβησαν στον αττικό ουρανό και στην Ακρόπολη.

Ακρόπολη φωτογραφία: Έλληνας φωτογράφος έβγαλε το ιστορικό μνημείο περικυκλωμένο από κεραυνούς

Η δήλωση του Δημήτρη Σαγιάκου την εντυπωσιακή φωτογραφία της Ακρόπολης

Ο ίδιος γράφει:

Μια φαντασμαγορική απο κάθε άποψη βραδυά ήταν η χτεσινή με το καιρικό κρεσέντο να είναι πολυποίκιλο.

Ισχυρό ψυχρό μέτωπο οργανώθηκε απο εχτές ανοιχτά στο Ιόνιο και το βράδυ σφυροκοπούσε ανελέητα πρώτα τα νότια τμήματα του Ιονίου-Δυτική Πελοπόννησο/Στερεά. Έπειτα ανασυντάχθηκε στα νερά του Αργοσαρωνικού κόλπου ως και την Χαλκιδική .

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Η ομάδα κυνηγών TLE εγκαταστάθηκε αρχικά σε Δυτική Αττική και Βοιωτία , με τις καταγραφές των Sprite (πιθανόν όχι μόνο…) να είναι υπεράριθμες. Μάλιστα ο βαθμός δυσκολίας στο να επιτευχθούν οι καταγραφές, ήταν μεγάλος. Καθώς νέφωση μεσαίων / υψηλών στρωμάτων, δυσκόλευε την θέαση/καταγραφή των φαινομένων.

Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν καθώς κυριολεκτικά μέσα απο τα σύννεφα και στα μικρά ανοίγματα. Καταγράφηκαν πάνω απο 12 + 2 που δεν κατέγραψα προσωπικά . Έχουν συλληφθεί απο τους φακούς όλων των μελών. 2 απο αυτά ήταν ορατά και με γυμνό μάτι!

Εχτές σημειώθηκαν καταγραφές απο 7 διαφορετικά άτομα (με τα 3 να κάνουν τις παρθενικές τους καταγραφές) χωρίς απαραίτητα τα γεγονότα να είναι ίδια. Αυτό δείχνει και την σφοδρότητα του μετώπου αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων σε μεγάλο εύρος περιοχών.

Το ξημέρωμα (και ενώ προλάβαμε να επιστρεψουμε στην βάση ) το μέτωπο μπήκε και στην Αττική αλλά και στο λεκανοπέδιο Αθηνών, με τις αστραπές και τους κεραυνούς να έχουν κυριολεκτικά συνεχή συχνότητα (<1″).

Επίσης σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος σύμφωνα με αναφορές αλλά και απο τις καταστροφές σε πολύ τοπική κλίμακα σε περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα