Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Θα γίνονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid tests και self tests

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Θα γίνονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid tests και self tests

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Αναλυτικά τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Πληροφορίες σχετικά με το πως θα γίνεται η πραγματοποίηση των ακτοπλοϊκών ταξιδίων φέτος το καλοκαίρι. Έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμοστούν και θα αξιοποιηθεί το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό. Καθώς και τα rapid tests και τα self tests.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης «Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τα rapid test και τα self test θα αξιοποιηθούν για τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Ξεκινάμε με πληρότητα 55% στα πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων».

Ακόμα πρόσθεσε «Σε στενή συνεργασία και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Θα κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στην αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτυπωθούν πολύ σύντομα μέσα από την αναμόρφωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Και ευελπιστούμε ότι και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, που είναι όντως υποδειγματικό. Να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας ώστε να μπορούμε να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας».

Μάλιστα φέτος η αναμονή των επιβατών θα είναι μικρότερη, μιας και η συμπλήρωση των ατομικών πληροφοριών δεν θα γίνεται σε έντυπο. Αλλά ηλεκτρονικά.

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Θα γίνονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid tests και self tests

Μπορεί να έχουν δρομολογηθεί οι λεπτομέρειες των ακτοπλοϊκών ταξιδίων, ωστόσο η κυβέρνηση λέει «όχι» στις διακοπές του Πάσχα

Η κυβέρνηση είναι αρνητική στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα. Ωστόσο στο Πασχαλινό τραπέζι θα μπορούν να συγκεντρωθούν έως 10 άτομα, δηλαδή το πολύ δύο οικογένειες. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα. Ίσως και στη σημερινή ημερήσια ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Προτεινόμενα