Αλέξης Τσίπρας: «Στόχος μας το 42% στις επόμενες εκλογές»

Αλέξης Τσίπρας: Νέες δηλώσεις για τις επερχόμενες εκλογές

Πριν από μόλις λίγο καιρό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει κάποιες δηλώσεις που προκάλεσαν τόσο ποίκιλες αντιδράσεις όσο και το ενδιαφέρον του Τύπου.

Δείτε τι είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πιο δύσκολη στιγμή μετά από ήττα στις ευρωκλογές, καταγράψαμε 32%. Στόχος μας είναι το 42%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την αυτοκριτική του και είναι έτοιμος να προχωρήσει μπροστά. Μας αναγκάζουν οι εξελίξεις, οπότε δεν θα εκπλαγούμε εάν ο Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές. Η επιλογή αυτή όμως θα είναι αποτέλεσμα των δικών του δυσκολιών.

-Ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια όπου Τούρκος πρόεδρος είχε να έρθει στη χώρα. Ο Ερντογάν δεν είναι  απομονωμένος και το βλέπουμε όλοι.

–Έχουμε μια και μόνη διαφορά με την Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα. Πρέπει να πειστεί η Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου από την ΕΕ κι άλλους διεθνείς φορείς.

Η συνέχεια των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης κινείται χωρίς πυξίδα και η κυβέρνηση κινείται με διγλωσσία και χωρίς να λέει αλήθεια στον λαό.  Ο Μητσοτάκης βαδίζει με προοπτική τη Χάγη, οπότε γιατί δεν πίεσε την Τουρκία για μέτρα ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης όλο αυτό το διάστημα και όταν συνάντησε τον Erodgan στον ΟΗΕ δεν του είπε για το Αιγαίο;

–Πρέπει να υπάρχει η προοπτική με την Τουρκία μιας τελωνειακής ένωσης ή εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ. Μόνο έτσι θα έχει η Τουρκία κίνητρο για ειρήνη στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της Δημοκρατικής παράταξης στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν δυνάμεις που προσδιορίζονται ως δημοκρατικές κι έχουν κάθε δικαίωμα. Δεν έχω αριστερόμετρο. Σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αποδείξει σε ποιο χώρο ανήκει γιατί σε κρίσιμες στιγμές στήριξε τη ΝΔ. Ακατανόητη η στάση του.

Related posts

Έκτακτο φόρο 1 δισ. ευρώ στις τράπεζες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας: «Θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες»

Αλέξης Τσίπρας: «Έχω μεγάλη ευθύνη ως αυριανός πρωθυπουργός»

«Λιώνουν» οι γυναίκες στο άκουσμα του ονόματός του: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πάταγο σε περιοδεία του – «Είστε πιο όμορφος από την τηλεόραση»

Αλέξης Τσίπρας: «Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ – Θα είναι το πρώτο μας νομοσχέδιο»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ξέρω τι θα πρωτοκαταργήσουμε όταν λάβουμε την εντολή για διακυβέρνηση»

Αλέξης Τσίπρας: «Τη δεύτερη φορά θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα»

«Δεν κρύβομαι καθόλου!»: Απαντά ο Πέτρος Κουσουλός για την επιχείρηση σύλληψής του

Αλέξης Τσίπρας: «Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια – Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει δικές μας επιτυχίες»

Αλέξης Τσίπρας: Απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Αστυπάλαια και κάνει βόλτες με φουσκωτό