Αλέξης Τσίπρας: «Τη δεύτερη φορά θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα»

Αλέξης Τσίπρας: Το πλάνο για τη δεύτερη φορά

Με φόντο τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια ανασκόπηση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τι πρόκειται να συμβεί αν εκλεγεί ξανά.

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πλειστηριασμούς προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. Παράλληλα, δήλωσε περήφανος για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και εξαπέλυσε εφ όλης της ύλης επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι υποστήριξε πως η κυβέρνηση φέρνει Μνημόνιο χωρίς να έχουμε Μνημόνια! Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη γραμμή Πολάκη προαναγγέλοντας ότι τη δεύτερη φορά τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά!

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «το πρώτο που θα κάνουμε τη δεύτερη φορά, θα είναι να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο» τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει μεταξύ άλλων «με συστημική τράπεζα υπό Δημόσιο μανατζμεντ, με αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας. και με παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και όχι στην ελίτ».

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Γιατί η δεύτερη φορά θα έρθει, όσο και να σας στηρίζει η ελιτ που ευνοείτε με τη παντοδυναμία του χρήματος και των μέσων. Και η δεύτερη φορά να το ξέρετε, θα είναι αλλιώς. Όχι για εμάς, ούτε για εσάς, αλλά για τον ελληνικό λαό»

Ξεκινώντας την ομιλία του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ο νταλκάς της είναι από το πως θα πτωχεύουν οι Έλληνες και πως θα παίρνουν τη πρώτη κατοικία των πτωχευμένων νοικοκυριών οι τράπεζες. «Είναι αδιανόητο να είναι αυτή η βασική σας προτεραιότητα, τούτες τις ώρες. Και μόνο που φέρνετε ένα νομοσχέδιο σαν αυτό, την ώρα της μέγιστης ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σας αξίζει η μομφή», είπε και αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα.

«Αισθάνεστε τόσο άνετα με όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες ;Είστε περήφανοι με την αποτελεσματικότητά σας στην εξωτερική πολιτική ;Επί 40 μέρες το Όρουτς Ρέις παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Εσείς κ. Μητσοτάκη, άβουλος – ελπίζω όχι και μοιραίος αντάμα-χωρίς καμία στρατηγική, χωρίς καμία πρωτοβουλία, παρακολουθείτε απλά τις εξελίξεις», σημείωσε και αναρωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση αν αύριο έρθει γεωτρύπανο Νότια ή Ανατολικά της Κρήτης ;

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν προτρέπει την κυβέρνηση να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις, «αλλά σας ζητάμε να εγκαταλείψετε το δρόμο της διπλωματικής αδράνειας, σας ζητάμε να ασκήστε τώρα το κυριαρχικό μας δικαίωμα για 12 μίλια στη Κρήτη. Και ανάλογα με τις εξελίξεις Νότια της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του Καστελόριζου. Διότι ο μόνος τρόπος να προασπίσεις ένα κυριαρχικό σου δικαίωμα που ντε φάκτοαμφισβητείται, είναι να το ασκήσεις και να το υπερασπιστείς».

Ο Αλέξης Τσίπρας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς

Σε ότι αφορά τον πτωχευτικό ισχυρίστηκε ότι από το 2010 και μέχρι να εκλεγείτε καμία άλλη κυβέρνηση δεν κατήργησε τη προστασία της πρώτης κατοικίας. «Τον Φλεβάρη του 19, δεν έληξε η προστασία αλλά η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων στο νόμο Κατσέλη. Και είχαμε δημόσια δεσμευθεί και στους θεσμούς και στον ελληνικό λαό να φέρουμε ένα ολιστικό πλαίσιο προστασίας της κατοικίας στο τέλος του 2019», είπε και προανήγγειλε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της δεύτερης φοράς Αριστερά θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι όντως έγιναν πλειστηριασμοί την προηγούμενη πενταετία. «Μα φυσικά έγιναν πλειστηριασμοί, αλλά έγιναν γι’ αυτούς που αφού φέσωσαν τις επιχειρήσεις τους, ζούσαν ζωή πλουσιοπάροχη. Με τα λεφτά στο εξωτερικό και με τις βίλες, τα κότερα, τα σκάφη άθικτα στο εσωτερικό. Έγιναν πλειστηριασμοί γι’ αυτούς που χρωστούσαν εκατομμύρια και δεν τους άγγιζε κανείς. Η πρώτη κατοικία ήταν επί των ημερών μας θεσμικά και νομικά πάντοτε κατοχυρωμένη. Αν γινόταν άλλωστε, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες, κάποιου λαϊκού νοικοκυριού , τι πιστεύετε, θα μας είχατε αφήσει έτσι; Δε θα σπεύδανε τα τσακάλια οι ρεπόρτερς των καναλιών και των εντύπων του κου Αλαφούζου και του κου Μαρινάκη να το προβάλουνε; Πρώτη είδηση θα το είχανε. Θα ήταν με τις κάμερες έξω από τα σπίτια και θα έπαιρναν συνεντεύξεις. Θα μαθαίναμε ονόματα διευθύνσεις, bigbrother και survivor μαζί θα έστηναν.

Πηγή: liberal.gr

Related posts

Δεν το πήρε χαμπάρι κανείς αυτό που έγινε σήμερα με την τραγωδία των Τεμπών

Μακάβριο εύρημα στη Θάσο πριν λίγο

Ήρθε το τέλος των Πανελλαδικών; Το κίνημα «δεν δίνω πανελλήνιες» φουντώνει