Αλκοόλ στα περίπτερα: Τέλος η μεταμεσονύχτια πώληση αλκοόλ από περίπτερα σε όλη την Ελλάδα

by Αντώνης Βαλμάς

Αλκοόλ στα περίπτερα: Πανελλαδική η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα από περίπτερα και μίνι μάρκετ

Αλκοόλ στα περίπτερα: Από τις 4 Οκτωβρίου μπήκε σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ από τα περίπτερα της Αττικής. Επίσης μπήκε και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας τους. Πλέον με τα καινούργια επιδημιολογικά δεδομένα εξαπλώνεται η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Αυτό θα ισχύει για τα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ανάλογα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει ότι από τις 4 Οκτωβρίου ισχύουν νέα μέτρα περιορισμών στα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Αττική. Τα μέτρα ισχύουν και στις περιοχές ειδικών μέτρων για περίπτερα, μίνι- μάρκετ και κάβες.

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την λειτουργία καταστημάτων λιανικού πώλησης από τις δώδεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. 

Αλκοόλ στα περίπτερα: Πανελλαδικά ισχύει η μεταμεσονύχτια απαγόρευση

Πανελλαδική η απαγόρευση αλκοολούχων ποτών από τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα

Πριν λίγες μέρες ήρθε ο χάρτης υγειονομικού ενδιαφέροντος στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον χάρτη μπήκαν καινούργιοι κανόνες και για τα περίπτερα σε όλη τη χώρα. Να επισημανθεί ότι και στις «πράσινες» περιοχές απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στο κοινό μετά τη μία τα ξημερώματα.

Το μέτρο απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ ισχύει σε όλες τις περιοχές της χώρας. Συμπεριλαμβάνεται ως μέτρο για τον περιορισμό του συγχρωτισμού στις πλατείες.

Αλκοόλ στα περίπτερα: Πανελλαδικά ισχύει η μεταμεσονύχτια απαγόρευση

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, για τα περίπτερα που βρίσκονται στο επίπεδο 2, της επιτήρησης, στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πωλητές ενώ και σε αυτές τις περιοχές απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ από τις 00.30-05:00.

Να τονίσουμε η Αττική, που ανήκει στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης, επίπεδο 3. Στην Αττική είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πωλητές καθώς υπάρχει απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες 00:00-05:00. Ειδικότερα στην Αττική ισχύει το μέτρο αναστολής της λειτουργίας των περιπτέρων από τα ξημερώματα έως τις 5 το πρωί.

Επίσης μια νέα απόφαση ισχύει για επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αγαθών εντός πρατηρίων καυσίμων. Τα πρατήρια θα λειτουργούν με τους κανόνες των περιπτέρων. Πιο συγκεκριμένα θα παρέχουν υπηρεσίες, εκτός από την πώληση αλκοολούχων ποτών, κατά τη διάρκεια ωραρίου της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα