Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια 1 ώρα μπροστά – Ίσως να είναι η τελευταία φορά

Αλλαγή ώρας: Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου αλλάζουμε παραδοσιακά την ώρα

Αλλαγή ώρας: Η Άνοιξη ξεκινά επίσημα την 21η Μαρτίου, ωστόσο η αλλαγή στην ώρα γίνεται λίγο αργότερα. Παραδοσιακά, αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Φέτος θα είναι την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Στα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, πιο συγκεκριμένα στις 04:00 πάμε τα ρολόγια 1 ώρα μπροστά. Ωστόσο, αυτή ίσως να είναι και η τελευταία φορά που αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απεφάνθη για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής από το 2021.

Μπορεί λοιπόν να είναι πράγματι η τελευταία φορά που αλλάζουμε τα ρολόγια μας το Φθινόπωρο και την Άνοιξη.

Αλλαγή ώρας: Ποια μέρα του Μαρτίου αλλάζουμε τα ρολόγια μας

Τι έχει αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αλλαγή στην ώρα

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να σταματήσει η αλλαγή στην ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021. Αυτό θα αφορά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα την θερινή ώρα.

Τα δε κράτη που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα την χειμερινή ώρα, θα πραγματοποιήσουν την τελευταία αλλαγή τον Οκτώβριο 2021. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα την απόφαση, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μέτρο της αλλαγής ώρας έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό διότι τους θερινούς μήνες εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας του πλούσιου ήλιου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo