«Αν δεν πάει ισόβια ο αστυνομικός, θα τον δικάσουμε εμείς!»: Οργή και απειλές για τον θάνατο του 20χρονου

«Αν δεν πάει ισόβια ο αστυνομικός, θα τον δικάσουμε εμείς!»: Οργή και απειλές για τον θάνατο του 20χρονου

Συμπλοκή στο Πέραμα: «Αν δεν πάει ισόβια ο αστυνομικός, θα τον δικάσουμε εμείς!»

Η οργή από την οικογένεια του 20χρονου Ρομά ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα, ξεχειλίζει.

Όπως λένε ζητούν δικαιοσύνη και πιστεύουν ότι οι αστυνομικοί μπορούσαν να σταματήσουν την παρέα των νεαρών με το αυτοκίνητο χωρίς να σκοτώσουν τον 20χρονο. Μάλιστα απειλούν ευθέως λέγοντας ότι περιμένουν ισόβια κάθειρξη και σε διαφορετική περίπτωση «θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής (24/10), ο πατέρας του 20χρονου Ρομά, σημειώνει ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν και να τον συλλάβουν. «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», λέει χαρακτηριστικά.

Ο 20χρονος Ρομά ήταν πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του και ποτέ δεν θα γνωρίσει. Η γυναίκα του ξεσπά και λέει: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, να τον σκοτώσω εγώ». Και προσθέτει κλαίγοντας: «Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Μέλη της οικογένειας, όπως η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. «Εγώ θα τον σκοτώσω», λέει χαρακτηριστικά η αδερφού του 20χρονου θύματος.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η μητέρα του τραυματία, που ήταν κουνιάδος του 20χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών. Όπως κατήγγειλε, δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο, ενώ λέει πως, ενώ η αρχική ενημέρωση ανέφερε για τραυματισμό του από μία σφαίρα στο χέρι, νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για τραυματισμό του από τρεις σφαίρες στην κοιλιά.

«Αν δεν πάει ισόβια ο αστυνομικός, θα τον δικάσουμε εμείς!»: Οργή και απειλές για τον θάνατο του 20χρονου

Πού στρέφονται οι έρευνες της συμπλοκής στο Πέραμα

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο από την σκηνή της συμπλοκής, τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητο τον 20χρονο οδηγό και προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες για να του σώσουν τη ζωή. Το ίδιο συνέβη και με το νεαρό συνοδηγό.

Το δεύτερο κομμάτι που ερευνάται, είναι αν και γιατί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής συνέχισε την καταδίωξη, ενώ ο επικεφαλής από το κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε διατάξει να την σταματήσουν. Αυτό που φέρεται να υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι, χωρίς να το έχουν καταθέσει, είναι ότι δεν το άκουσαν και για αυτό συνέχισαν την καταδίωξη.

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η υπόθεση του Περάματος αξιολογείται ως άκρως σοβαρή, καθώς εκτιμούν ότι έγιναν επιχειρησιακά λάθη και μία υπόθεση ρουτίνας βάφτηκε με αίμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός ζήτησε άμεση πειθαρχική έρευνα και επιχειρησιακή αξιολόγηση της αστυνομίας εντός πέντε ημερών, προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιου είδους συμβάντα.

Αργά τη νύχτα, οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη βγήκαν από τα γραφεία της εισαγγελίας Πειραιά όπου οδηγήθηκαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Συμπλοκή στο Πέραμα: Ολόκληρο το ρεπορτάζ

Προτεινόμενα