Ανατριχίλα από τις περιγραφές δύο Ελλήνων για τον σεισμό στη Τουρκία: «Ακούγαμε μόνο ουρλιαχτά και κλάματα παιδιών»

by Εύα Ζαχαριάδη

Τουρκία: Οι δραματικές μαρτυρίες δύο Ελλήνων

Η γείτονα χώρα βιώνει ένα πραγματικό εφιάλτη μετά από τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ. Οι πολίτες της Τουρκίας σηκώθηκαν έντρομοι μέσα στη νύχτα, όταν ένιωσαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους.

Η γη δεν σταματούσε να σείεται, ακούν ακόμα στα αφτιά τα ουρλιαχτά των γυναικών και το κλάμα των παιδιών.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Κολοβέτσιος, που βρίσκεται στην Τουρκία για τα επαγγελματικά του καθήκοντα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και περιέγραψε πώς σηκώθηκε έντρομος από το κρεβάτι μέσα στη νύχτα και έτρεξε για να γλυτώσει από τον σεισμό, όταν η δεύτερη σεισμική δόνηση σκόρπισε τον τρόμο.

Ανατριχίλα από τις περιγραφές δύο Ελλήνων για τον σεισμό στη Τουρκία: «Ακούγαμε μόνο ουρλιαχτά και κλάματα παιδιών»

«Κλαίγανε τα παιδιά, οι μαμάδες έτρεχαν όλοι για να φύγουν από την πολυκατοικία. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε. Ήταν 4.15 κοιμόμουν δε θυμάμαι πώς ξύπνησα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όλο το κτίριο πήγαινε δεξιά και αριστερά. Κάθισα κάτω από το περβάζι της πόρτας και περίμενα να σταματήσει. Ήταν τόσο έντονο το κούνημα που νομίζαμε ότι η πολυκατοικία θα πέσει», ανέφερε στη συνέχεια ο προπονητής, Νίκος Καρύδας.

Ο Έλληνα προπονητής βρίσκεται στην πόλη Γκαζιαντέπ. Από τις 04.00 το πρωί είναι μέσα στο αυτοκίνητο μποτιλιαρισμένος σε τεράστιες ουρές αυτοκίνητων που περιμένουν να γεμίσουν βενζίνη τα οχήματά τους και να φύγουν μακριά.


Η Ελλάδα δίπλα στη Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα κόμματα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον τουρκικό λαό.

«Πρώτη έννοια μας πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διάσωση και η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που βρίσκονται στα συντρίμμια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημείωσε: «Η σκέψη μας είναι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων».

21 πυροσβέστες, μέλη της ΕΜΑΚ, μεταβαίνουν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στην έρευνα και διάσωση μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η αποστολή αναχώρησε με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo