Ανατροπή με την Εύα Καϊλή: Ο «δικηγόρος του διαβόλου» που την αναλαμβάνει και η κίνηση ματ για την αποφυλάκισή της

Εύα Καϊλή: Ο νέος δικηγόρος της πρώην ευρωβουλευτή

Η Εύα Καϊλή έκανε την ανατροπή με την υπεράσπιση της για το Qatargate. Τελευταία στιγμή αποφάσισε να αλλάξει τον δικηγόρο της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, ο Αντρέ Ριζόπουλος που εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Ευρωβουλευτή, αποχωρεί από την υπόθεση και τη θέση του αναλαμβάνει ο Σβεν Μερί. Ο ποινικολόγος είναι ιδιαίτερα γνωστός ενώ θεωρείται ένα δυνατό χαρτί στον χώρο, τόσο λόγω των -υψηλού προφίλ- πελατών του όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του.

Γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου»

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η νέα ακρόαση για την αποφυλάκιση της

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου θα βρεθούν αύριο το πρωί οι ευρωβουλευτές που εμπλέκονται στο qatargate.

Και συγκεκριμένα στις 9.30 ώρα Βελγίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλλα και του Αντόνιο Παντσέρι.

Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όσον αφορά στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλλα, συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ. «Όλα είναι βίαια για τον κ. Ταραμπέλλα», επισημαίνει ο συνήγορός του Μαξίμ Τόλερ μιλώντας στο rtl. «Πρώτον, να μάθει ότι ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους είναι διεφθαρμένος και ότι το παραδέχεται. Δεύτερον, να μάθει ότι αυτός ο κοντίνος του άνθρωπος τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω ενώ προφανώς ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος», προσθέτει.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών, όμως, θα βρεθεί και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 17 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών ότι ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Related posts

«8,5 Ρίχτερ και τεράστιο τσουνάμι»: Συναγερμός από Έλληνα σεισμολόγο, η «κόκκινη» περιοχή & ο ακραίος σεισμός

Επιχειρήσεις: Σκάει… κανόνι ιστορικής εταιρείας – Φόβοι για χιλιάδες ανέργους

Τpαγωδία: Κατέρρευσε μπαλκόνι – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους παιδιά