Ανεξέλεγκτn η φωτıά στο Λασίθı: Καiγονται σπίτıα, ένας τραuματίας

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση την περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου στην Κρήτη: Πληροφορίες για έναν τραυματία και σοβαρές υλικές ζημιές, εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το radiolasithi, οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από αρκετά σπίτια και έχουν κάψει αρκετές αυλές, τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής και μεγάλες καταστροφές σε και κάποια θερμοκήπια.

Η φωτιά πλέον κινείται προς τα ανατολικά με κατεύθυνση στο δασάκι του Κουτσουρά ενώ στο ύψος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα έχει φτάσει στον κεντρικό δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο του Λασιθίου, ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί, αφού εστάλησαν μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Related posts

Πeθανε παιδάκι από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό

Γιατί πετάνε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Αττική

Auτή είναι η 40χρονη που βρέθηκε σήμερα νεκpή στο Μενίδι