Άνοιγμα καταστημάτων: Τι είναι το click away – Πως θα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας μ’ αυτό το μέτρο

by Αντώνης Βαλμάς

Άνοιγμα καταστημάτων: Το καινούργιο μέτρο ονομάζεται click away και έτσι θα μπορείτε να ψωνίσετε από το αγαπημένο σας μαγαζί

Άνοιγμα καταστημάτων: Ένα από τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο. Η αποκάλυψη για το μέτρο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα τι ακριβώς σημαίνει όμως click away; Πιο συγκεκριμένα σημαίνει πως η παραγγελία θα γίνεται από τον καταναλωτή στο ηλεκτρονικό κατάστημα του αντίστοιχου μαγαζιού ή τηλεφωνικά στο ίδιο το μαγαζί. Έπειτα η παραγγελία θα ετοιμάζεται. Ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη για να ορίζεται η ώρα παραλαβής από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Τονίζεται πως μόνο με συγκεκριμένο ραντεβού θα γίνεται η παραλαβή. Έτσι θα μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη επαφή. Επίσης θα ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα συνωστισμού μέσα στα καταστήματα.

Άνοιγμα καταστημάτων: Click away το νέο μέτρο για τα ψώνια σε μαγαζιά

Click away το νέο μέτρο και όρος του ανοίγματος των καταστημάτων

Ειδικότερα, ο καταναλωτής θα μπορεί να παραλάβει το πακέτο του στέλνοντας το αντίστοιχο μήνυμα (#2). Θα πρέπει να έχει μαζί του την απόδειξη πληρωμής του προϊόντος (αν αυτό έχει προπληρωθεί μέσω κάρτας).Ένας άλλος τρόπος είναι να έχει το sms από το κατάστημα με την ώρα και την ημέρα του ραντεβού παραλαβής αν αυτό πρόκειται να πληρωθεί με σύστημα POS έξω από το κατάστημα.

Τέλος σοβαρό ερώτημα προκύπτει για το τι θα γίνει με τα μαγαζιά που δεν έχουν online ιστοσελίδα με τα προϊόντα τους. Ούτε κάποια αντίστοιχη σελίδα στα social media (Instagram ή Facebook). Ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να δει τι θέλει να παραγγείλει. Το ερώτημα, μάλλον, θα μας το απαντήσουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες όταν ανοίξουν και πάλι. 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα