Άνοιγμα μαγαζιών: Ανοίγουν τα εποχιακά καταστήματα με αυστηρούς κανόνες – Δείτε το ωράριο, κωδικό SMS και τα μέτρα

by Αντώνης Βαλμάς

Άνοιγμα μαγαζιών: Με αυστηρά μέτρα θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχιακά είδη – πως θα λειτουργήσουν και πως μπορείτε να τα επισκεφτείτε

Άνοιγμα μαγαζιών: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν τα καταστήματα με τα εποχικά είδη. Παράλληλα θα είναι δυνατόν να πωλούνται αυτά τα προϊόντα και τα σούπερ μάρκετ.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδη ανακοίνωσε τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων με τα εποχικά είδη.

Ο κ. Σταμπουλίδης ανέλυσε τους αυστηρούς όρους, υπό τους οποίους θα ανοίξουν τα καταστήματα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου του 2021.

Το ωράριο των καταστημάτων θα αρχίζει στις 7 το πρωί και θα λήγει στις 8.30 το βράδυ.

Ποια μαγαζιά θα ανοίξουν τη Δευτέρα και ποια είναι τα μέτρα για τη λειτουργία τους

Αναλυτικότερα:

Τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι εξής κατηγορίες καταστημάτων:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16.

Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02.

Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06.

Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07.

Άνοιγμα μαγαζιών: Ποια καταστήματα ανοίγουν και όλα τα μέτρα

Άνοιγμα μαγαζιών: Ποια καταστήματα ανοίγουν και όλα τα μέτρα

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σουπερ μάρκετ). Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα.

Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Άνοιγμα μαγαζιών: Ποια καταστήματα ανοίγουν και όλα τα μέτρα

Άνοιγμα μαγαζιών: Ποια καταστήματα ανοίγουν και όλα τα μέτρα

Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Όσον αφορά τα μαγαζιά που θα λειτουργήσουν από τις 7 Δεκεμβρίου. Έχει οριστεί ως υποχρεωτική η αντιστοιχία 4 ατόμων ανά 100 τ.μ. Για όσα είναι πάνω από 100 τ.μ. ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ.

Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους καταναλωτές και επισκέπτες και η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων.

Ακόμη, συνίσταται η αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%. Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα