Άνοιγμα σχολείων: Ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά – Μειώνεται η ύλη στη Γ’ Λυκείου

Άνοιγμα σχολείων: Ποια είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν και τι θα γίνει με τις υπόλοιπες βαθμίδες

Άνοιγμα σχολείων: Η απόφαση πάρθηκε – Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν και πάλι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Παράλληλα, από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινάει εκ νέου η τηλεκπαίδευση σε γυμνάσια και λύκεια.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης αλλά και χρήση περισσότερων από μία εισόδου. Αυτό θα γίνεται ώστε να αποφευψθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων.

Φυσικά υπάρχουν επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν για τεστ κορονοϊού μέσω ειδικής πλατφόρμας. Ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η χρήση αντισηπτικών και οι σχολαστικοί καθαρισμοί.

Ακόμα, την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί μείωση στην ύλη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Άνοιγμα σχολείων: Ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 11 Ιανουαρίου

Δείτε τι ανέφερε για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε «Το σχολείο είναι το φυσικό περιβάλλον μαθητών και εκπαιδευτικών, και η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μαθησιακή διαδικασία. Και να προχωρήσει η διδασκαλία της ύλης. Καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές μας το έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο, έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα. Και έχουν κατορθώσει να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σημερινές συνθήκες μάς επιτρέπουν να ξεκινήσουμε σταδιακά το άνοιγμα των σχολείων μας, στη βάση εισήγησης των ειδικών και με πρώτο βήμα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά. Δεδομένων και των ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των μικρών μας μαθητών, καθώς και τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των ειδικών μας σχολείων.

Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θέλουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας στις αίθουσες. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης και οι λοιπές εκπαιδευτικές δομές της χώρας.»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα