Άνοιγμα σχολείων: Με τον τρόπο αυτό θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις

by Antonis Spyropoulos

Άνοιγμα σχολείων: Ποιός είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας

Άνοιγμα σχολείων: Δείτε τον τρόπο που θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από την επόμενη Δευτέρα. Οι γονείς και οι μαθητές είναι ανάστατοι καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο πλαίσιο. Με τα τώρα δεδομένα η χρήση μάσκας είναι σαφώς υποχρεωτική για όλους. Μαθητές, καθηγητές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους στο σχολικό άνοιγμα

Όπως έχει γίνει γνωστό εώς τώρα αυτή την στιγμή οι μαθητές οι οποίοι θα προσέλθουν στις σχολικές τάξεις χωρίς μάσκα δεν θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα και θα παίρνουν και απουσία. Με αυτό τον τρόπο το άνοιγμα των σχολείων θα είναι φέτος πιο ιδιαίτερο από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε κάθε χώρο των σχολικών συγκροτημάτων -και στους εξωτερικούς-. Ο σκόπος είναι τις ώρες συμφόρησης, π.χ. προσέλευση και αποχώρηση από το μάθημα. διαλείμματα και κυλικεία, οι μαθητές να είναι προστατευμένοι.

Η χρήση της χειρουργικής μάσκας σε σχέση με την υφασμάτινη μπορεί να βεβαιωθεί απο τον θεράποντα ιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

Άνοιγμα σχολείων

Εξαιρέσεις χρήσεις με το νέο άνοιγμα των σχολείων

Οι μόνες εξαιρέσεις από την υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι για μαθητές με διαταραχές, είτε γνωσιακές, είτε αναπτυξιακές ή διαταραχές συμπεριφοράς. Επίσης μαθητές με νευρολογικές ή μυικές νόσους μπορούν να απαλλαχθούν από την χρήση μάσκας εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν ακολουθεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς του.

Ο εν λόγω χώρος θα ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, με γνώση του διευθυντή του σχολείου.

Τέλος στις εκδρομές με τη νέα έναρξη

Προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινότητα, τόσο η σχολική όσο και η γενικότερη, δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθπυν εκδρομές. Επίσης εξαιρούντε επισκέψεις εκπαιδευτικής φύσης, μαθητικά συνέδρια, πάσης φύσης σχολικά προγράμματα και προγράμματα που αφορούν την ανταλλαγή μαθητών.

Το παραπάνω εκλαμβάνεται ως λογική απόφαση προκειμένου να περιοριστεί ο διαμοιρασμός του θανατηφόρου ιου. Έτσι λοιπόν θα ανοίξουνε φέτος τα σχολεία στην χώρα μας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα