Άνοιγμα σχολείων: «Ναι» στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου λένε οι λοιμωξιολόγοι

by i-diakopes.gr

Άνοιγμα σχολείων: Αρνητικοί είναι ωστόσο, στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Άνοιγμα σχολείων: Θετική ψήφο δίνουν οι λοιμωξιολόγοι στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. Πριν λίγη ώρα, οι 32 λοιμωξιολόγοι της ειδικής επιτροπής για τον κορονοϊό, αποφάσισαν να πουν «ναι» στο να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Άλλωστε είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως ανέφερε χθες και ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Οι λοιμωξιολόγοι λοιπόν, εισηγούνται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Ωστόσο, δε φαίνεται να διάκεινται θετικά και στο άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και των χιονοδρομικών κέντρων. Επομένως είναι «ναι» σε Γυμνάσια και Λύκεια και «όχι» στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και χιονοδρομικά κέντρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από το Νίκο Χαρδαλιά.

Άνοιγμα σχολείων: «Ναι» των λοιμωξιολόγων για Γυμνάσια και Λύκεια

Πέρα από το τι θα γίνει με το άνοιγμα ή όχι για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ο καθηγητής Σύψας προειδοποιεί για την κατάσταση στην Αττική

Ανήσυχος για την πορεία του κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα Αττικής είναι ο Νίκος Σύψας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «Είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της επιδημίας στην Ελλάδα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και αυτό δεν μας αφήνει να αναθαρρήσουμε».

Όπως είπε, «Εάν σκάσει η Αθήνα θα έχουμε μεγάλους μπελάδες. Μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αθήνα. Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική θα πάμε άσχημα για όλο τον χρόνο».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα