Κορονοϊός Αττική: Ο Σύψας προειδοποιεί «Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική θα πάμε άσχημα για όλο τον χρόνο»

Κορονοϊός Αττική: Τι μπορεί να σημαίνει για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μία πιθανή έξαρση κροσμάτων στην ΠΕ Αττικής

Κορονοϊός Αττική: Χθες ανακοινώθηκαν 509 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ακόμα, οι θάνατοι ανήλθαν σε 25 ενώ οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 293. Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, εντοπίζονται στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, Θάσου και Βοιωτίας.

Καθώς η εικόνα του κορονοϊού στη χώρα δείχνει να έχει καλυτερεύσει ή σταθεροποιηθεί, άνοιξε το λιανεμπόριο. Τώρα εξετάζεται σοβαρά το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Καθώς και το τι μπορεί να γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Την ώρα που θα ληφθούν σύντομα οι σχετικές αποφάσεις από τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση, ο καθηγητής Νίκος Σύψας ανησυχεί. Σύμφωνα με τον ίδιο «Είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και αυτό δεν μας αφήνει να αναθαρρήσουμε».

Ακόμα πρόσθεσε «Η περιοχή της Αττικής και ο κεντρικός Τομέας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε, τα πολλά κρούσματα και ένα R που φτάνει στο 1 και ένας δείκτης θετικότητας που ξεπερνάει το όριο ασφαλείας του 4% μας προβληματίζουν. Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής. Η Δυτική Αττική ήταν διαφορετικό πράγμα και γι’ αυτό μπήκε σε lockdown».

Κορονοϊός Αττική: Για τι προειδοποιεί ο καθηγητής Σύψας την Αθήνα

Δείτε τι άλλο πρόσθεσε ο καθηγητής Σύψας για την πορεία του κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα Αττικής

Ο κ. Σύψας πρόσθεσε «Το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Το παρακολουθούμε πολύ στενά το κέντρο της Αθήνας με ιχνηλάτηση και τεστ».

Το πιο ανησυχητικό από όλα όμως, ήταν η προειδοποίησή του για την Αθήνα «Εάν σκάσει η Αθήνα θα έχουμε μεγάλους μπελάδες, μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αθήνα. Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική θα πάμε άσχημα για όλο τον χρόνο».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα