Άνοιγμα σχολείων: Οριστικό! Στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία – Με ποιον τρόπο και τι μέτρα

by Αντώνης Βαλμάς

Άνοιγμα σχολείων: Οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου

Άνοιγμα σχολείων: Στο πότε θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας μιλώντας στο Open ανέφερε με νόημα πως «στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά».

«Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. Να τηρούμε τις αποστάσεις. Να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε τη μάσκα μας και αυτό θα μας προστατέψει από τη διασπορά του κορωνοϊού». Αυτό είπε χαρακτηριστικά και έκανε το δικό του σχόλιο αναφορικά με τις εισηγήσεις των ειδικών για μετάθεση της έναρξης κατά δύο εβδομάδες:«Οσοδήποτε και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων δεν αλλάζει το αποτέλεσμα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση εργάζεται για τον περιορισμό των κρουσμάτων».

Άνοιγμα σχολείων: Οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου - Με τι μέτρα τελικά

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας απευθύνθηκε στον γενικό γραμματέα της ΟΛΜΕ, Βαγγέλη Μπουντουλούλη, αναφέροντας πως λέει ανακρίβειες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ είχε μιλήσει για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι:

«Κανένας δεν ήταν ικανοποιημένος ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι γονείς από την εφαρμογή της εκπαίδευσης αυτής καθώς επικρατούσε μια κατάσταση άναρχη. Όποιος ήθελε παρακολουθούσε, έμπαινε ή δεν έμπαινε ενώ δεν είχαν όλοι οι μαθητές πρόσβαση σε ίντερνετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν εφαρμοστεί όπως εφαρμόστηκε θα έχουμε τα ίδια προβλήματα».

Το πρώτο σενάριο είναι της πλήρους κανονικότητας, δηλαδή να πάνε κανονικά τα παιδιά στα σχολεία με τα αυξημένα τα μέτρα προστασίας, έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας από όλους και φυσικά την τήρηση της αποστασιοποίησης που τα παιδιά μας την ενστερνίστηκαν.»

Το δεύτερο σενάριο είναι να ξεκινήσουμε όπως ξεκινήσαμε και τον Μάιο και τον Ιούνιο, με λιγότερα από 15 παιδιά στην τάξη και εκ περιτροπής. Θα γίνουν και άλλες συζητήσεις ως την τελική απόφαση.

Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να έκανε γνωστή την ημερομηνία που θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους. Ωστόσο δεν ανέφερε με ποιον  τρόπο θα γίνει αυτό. Πάντως σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα  κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια.

  • Το πρώτο σενάριο είναι της πλήρους κανονικότητας, δηλαδή να πάνε κανονικά τα παιδιά στα σχολεία με αυξημένα τα μέτρα προστασίας. Έχει ήδη συζητηθεί στο υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας από όλους. Επίσης φυσικά η τήρηση της αποστασιοποίησης που τα παιδιά την ενστερνίστηκαν.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν τα σχολεία όπως ξεκίνησαν και τον Μάιο και τον Ιούνιο, με λιγότερα από 15 παιδιά στην τάξη και εκ περιτροπής. Για την ώρα πάντως γίνονται συζητήσεις μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα