Άνοιγμα σχολείων: Παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων: Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας

Άνοιγμα σχολείων: Άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα. Σήμερα αναμένονται περισσότερα από 3.500 κρούσματα στη χώρα, ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι επιεικώς τραγική. Υπάρχουν ακόμα και άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι για να διασωληνωθούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι φυσικό και επόμενο να μην υπάρχει ακόμα σαφής πρόβλεψη για το πότε θα γίνει το άνοιγμα στα σχολεία. Πάντως η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,6. Ανέφερε «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Μάλιστα το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός Ιουνίου, ανάλογα με το πώς θα προχωρήσει η ύλη και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Όσο για τις Πανελλαδικές, θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο. Ενώ στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα θα εξακολουθήσουν να διεξάγονται με τηλεκπαίδευση το εαρινό εξάμηνο.

Τέλος για τα τάμπλετ με τα vouchers των 200 ευρώ. Μέσα στις επόμενες μέρες θα πέσουν οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων Υπουργείων και έτσι θα επωφεληθούν περισσότεροι από 500.000 μαθητές.

Άνοιγμα σχολείων: Το σχολικό έτος θα παραταθεί τον Ιούνιο

Τι ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί. Ωστόσο, αναμένονται ακόμα οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Στις 26 Μαρτίου υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι πρακτικές ασκήσεις, ενώ για τα Vouchers έχει υπογραφεί η απόφαση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα