Αντώνης Χατζηγεωργίου: Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας τιμά τον ήρωα με τη λευκή μπλούζα που σκότωσε ο κορωνοϊός

Αντώνης Χατζηγεωργίου: Ο 42χρονος γιατρός είχε μολυνθεί από ασθενή του και άφησε την τελευταία του πνοή

Τραγική ήταν η είδηση από τον Νοέμβριο του 2020, όπου ένας 42χρονος γιατρός και συγκεκριμένα πνευμονολόγος, είχε μολυνθεί από ασθενή του με κορονοϊό και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αττικόν, σκορπίζοντας θλίψη και θρήνο.

Τον πνευμονολόγο Αντώνη Χατζηγεωργίου, έναν από τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες» αλλά και ένα από τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού στον κλάδο των υγειονομικών, θα τιμήσει η οικογένεια της Πνευμονολογίας σήμερα κατά την τελετή έναρξης του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στην Αθήνα.

Ο 42χρονος γιατρός που είχε μολυνθεί από ασθενή του, κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν τον Νοέμβριο του 2020, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη για τον άνισο αγώνα με τον κορωνοϊό – τότε δεν είχαν διατεθεί ακόμη τα εμβόλια- και την μοιραία έκβασή του.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θα αποδώσει τιμητικό βραβείο στην οικογένεια του εκλιπόντος μέλους της, Αντώνη Χατζηγεωργίου

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θα αποδώσει τιμητικό βραβείο στην οικογένεια του εκλιπόντος μέλους της, Αντώνη Χατζηγεωργίου «για τη συνολική προσφορά του στην Πνευμονολογία αλλά και ήρωα του καθήκοντος στη μάχη κατά της πανδημίας».

«Η οικογένεια της Πνευμονολογίας αποχαιρετά με αυτόν τον τρόπο έναν λαμπρό νέο συνάδελφο που “έφυγε” διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς όμως να σταματήσει να μάχεται και να προσφέρει με αυταπάρνηση τις ιατρικές υπηρεσίες του. Με μία συγκλονιστική ανάρτηση στο Διαδίκτυο προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει για τις φονικές επιπλοκές του ιού και να σώσει μέσω της εμπεριστατωμένης ιατρικής γνώσης όσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούσε. Έχοντας εξειδικευτεί στην Ογκολογία Θώρακος, φρόντιζε πάντα οι ασθενείς του, ακόμα και στα βαρύτατα στάδια, να λαμβάνουν υψηλότατη ιατρική φροντίδα. Άφησε πίσω τρία ανήλικά παιδιά και ένα ανεκπλήρωτο κενό στην κλινική ιατρική» αναφέρει το ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Κατά την ίδια εκδήλωση θα βραβευθούν οι πνευμονολόγοι κκ. Μιχάλης Τουμπής και Αντώνης Μπάστας για τη συνολική προσφορά τους στην Πνευμονολογία.

Related posts

Δύσκολες στιγμές για τον Διονύση Σαββόπουλο: Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό

Συναγερμός για τεράστιο κύμα «οστρακιάς»: Τα ανησυχητικά συμπτώματα και ο τρόπος για να προστατευθείτε

Καμία σχέση με την Όμικρον: Τα 4 “ύπουλα” συμπτώματα της μετάλλαξης “Κράκεν” που δείχνουν ότι κόλλησες

Μεγάλη ανησυχία: Θρίλερ με 3 αδελφάκια που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χωρίς να έχουν κορονοϊό ούτε γρίπη

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορονοϊό

«Ηρθε ο Λάζαρος, αναστήθηκε»: Η δυναμική επιστροφή του Γιώργου Παπαδάκη μετά από 19 ημέρες, και η αλλαγή στη φωνή του

“Πως τα κατάφερα εγώ 5 φορές εμβoλιασμένος να είμαι 13 μέρες θετικός;”: Κραυγή αγανάκτησης από τον Γιώργο Παπαδάκη

«Μαρία, δεν αντέχω άλλο»: Ο Γιώργος Παπαδάκης σε απόγνωση, κλεισμένος στο σπίτι του περνάει τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής του

“Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή”: Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Παπαδάκη μετά τη διάγνωση