Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο του Lockdown – Μέχρι τι ώρα θα κυκλοφορούμε έξω

by Αντώνης Βαλμάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται αλλαγές

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι ένα από τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση κινείται με ορόσημο την 15η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία ανοίγει η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, ο τουρισμός.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο του Lockdown

Η αλλαγής του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας το πρώτο βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου έχει ανακοινωθεί ότι από την 15η Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Με την ίδια λογική το υπουργείο Πολιτισμού ζητά το άνοιγμα των μουσείων από τις 14 Μαΐου. Και αυτό για να υποδεχθούν από την επόμενη τους τουρίστες που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Το βασικό σενάριο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας θέλει το ωράριό της να μετακινείται προς τα μεσάνυχτα. Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη μιλά για κινήσεις «βήμα-βήμα».

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο του Lockdown

Μέχρι τι ώρα θα μένουμε έξω μετά την αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ για πιο μετά» ενώ μετέφερε τη «συνολική απελευθέρωση» για πιο μετά.

Κληθείς να γίνει πιο συγκεκριμένος ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε «μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά», ενώ μίλησε και για την ώρα της λήξης της απαγόρευσης, γεγονός που προδιαθέτει πως μάλλον θα συνεχίσει να ισχύει το 05:00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι τη μεγαλύτερη πίεση για την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας ασκούν οι άνθρωποι της εστίασης καθώς το σημερινό ωράριο που ξεκινά στις 11 το βράδυ δυσκολεύει, όπως λένε, την δουλειά τους καθώς οι πελάτες πρέπει να αναχωρήσουν το αργότερο στις 22:45.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα