Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται καθημερινή απαγόρευση στις 18:00 όπως τα Σαββατοκύριακα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες πληροφορίες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η κινητικότητα των πολιτών την πρώτη μέρα του καθολικού lockdown. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κίνηση στους δρόμους ήταν μεγαλύτερη ακόμα και από την πρώτη μέρα της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο!

Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης στην κυκλοφορία καθημερινά στις 18:00 το απόγευμα. Όπως ισχύει άλλωστε το Σαββατοκύριακο.

Δεν αποκλείεται επίσης το lockdown να μη διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά να παραταθεί για όσο χρειαστεί. Η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας είναι τεράστια καθώς καθημερινά καταλαμβάνονται κρεβάτια στα νοσοκομεία. Ενώ την ίδια στιγμή, αυξάνονται τα κρούσματα καθημερινά το ίδιο και η βρετανική μετάλλαξη που είναι άκρως επικίνδυνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν ακόμα περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού έως ότου διατεθούν σε περισσότερες δόσεις τα εμβόλια στο γενικό πληθυσμό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται καθημερινή απαγόρευση στις 18:00

Εκτός από τα σενάρια για την απαγόρευση στην κυκλοφορία στις 18:00, εξετάζεται καθολικό lockdown σε τρεις περιοχές

Οι ειδικοί της επιτροπής λοιμωξιολόγων εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown σε τρεις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Στην Αχαΐα, την Εύβοια και το Ρέθυμνο. Ερωτηματικό υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικοί κρίνουν ότι δεν είναι ανάγκη για νέα μέτρα, ωστόσο οι γιατροί στην πόλη προειδοποιούν να παρθούν άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα