Απειλείται διπλωματικό επεισόδιο μετά το μπλόκο στη Γαλατάσαραϊ: Απαιτούν συγγνώμη οι Τούρκοι

Γαλατάσαραϊ: Διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου έχει πάρει η απαγόρευση εισόδου της ομάδας

Γαλατάσαραϊ: Την Τετάρτη 13/07/2021 η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε πως επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη. Ο λόγος που η ομάδα είχε βρεθεί στην Αθήνα, ήταν προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε φιλικό παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι Τούρκοι από τη μεριά τους, καταγγέλλουν τις ελληνικές Αρχές για ακατάλληλη συμπεριφορά. Μιλούν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα απαιτούν μία συγγνώμη.

Να θυμίσουμε πως η τουρκική ομάδα έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος», ωστόσο δεν επετράπη η αποχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο. Δεν έγιναν δεκτά τα μοριακά τεστ που είχαν κάνει πριν, από τις ελληνικές αρχές.

Γαλατάσαραϊ: Διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου έχει πάρει η απαγόρευση εισόδου της ομάδας

Η δήλωση της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ, και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο»

«Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατάσαραϊ, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και εκπροσωπεί την Τουρκία στην Ευρώπη, υπέστη τέτοια συμπεριφορά»

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε να επιστρέψει η ομάδα μας αμέσως. Εκ μέρους της χώρας μας, αναμένουμε συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές γι’ αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κρατικούς θεσμούς και τους αξιωματούχους της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών μας, που δεν μας άφησαν μόνους. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ήρθαν σε επαφή με την αποστολή μας και προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με διπλωματικά Μέσα»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα