Απεργία ΠΟΕΔΗΝ: Διαμαρτυρία για την κατάσταση στη δημόσια υγεία στις 12 Νοεμβρίου

Απεργία ΠΟΕΔΗΝ: Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 10 το πρωί

Απεργία ΠΟΕΔΗΝ: Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα προβεί σε στάση εργασίας. Η στάση εργασίας θα γίνει με αφορμή την κατάσταση στη δημόσια υγεία με διαμαρτυρία για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση.

Η στάση εργασίας θα λάβει χώρα στις 12 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί. Η διαμαρτυρία πρόκειται να γίνει μπροστά από τις πύλες των νοσοκομείων.

Εκτός αυτού, προγραμματίζεται και δεύτερη κινητοποίηση για τις αρχές Δεκεμβρίου. Με στάση εργασίας από 8.00 έως 11.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα αιχμής την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ.

Δείτε τους λόγους διαμαρτυρίας και απεργίας των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ

«Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν. Προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα, αναφέρει η Ομοσπονδία. Σημειώνει ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε επισημάνει ότι «η μετατροπή του Συστήματος στην αντιμετώπιση μίας νόσου, του κορονοϊού, αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί υπερβολική την απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε τέτοιο υψηλό ποσοστό 80% και τη σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορονοϊού και τονίζει την ανάγκη άμεσων προσλήψεων και περισσότερων μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Related posts

«Κόκκινος συναγερμός»: Βρέθηκαν νεκρά ποντίκια σε ρύζι – Ανακλήθηκαν 27.500 συσκευασίες

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Μεγάλn προσοχń, το έχουμε όλοι στο φαρμακεiο του σπιτιού: Ανακαλεiται παρτίδα πασiγνωστου αναλγnτικού φαρμάκου