Αποκαλύψεις-βόμβα από την παιδοκαρδιόλογο της Τζωρτζίνας: Είπε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αυτό που περίμεναν όλοι

Αποκαλύψεις-βόμβα από την παιδοκαρδιόλογο της Τζωρτζίνας: Είπε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αυτό που περίμεναν όλοι

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι δήλωσε η παιδοκαρδιολόγος της Τζωρτζίνας, κ. Καρατζά

Συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και αλλεπάλληλες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν στοιχεία, γύρω από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πιο συγκεκριμένα η παιδοκαρδιολόγος του παιδιού, Αγγελική Καρατζά, κατέθεσε στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ωστόσο, η κατηγορούμενη απουσίαζε σήμερα από τη δικαστική αίθουσα.

Η μάρτυρας, παιδοκαρδιολόγος, στην κατάθεση της, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, εμφανίστηκε κατηγορηματική στη δίκη πως η 9χρονη Τζωρτζίνα, πρωτότοκη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν έπασχε από κάποιο καρδιακό νόσημα και απαντώντας σε ερώτηση της υποστήριξης της κατηγορίας, τόνισε: «Το παιδί ήταν πολύ χαμηλού καρδιολογικού κινδύνου και πιθανότητα για αιφνίδιο επεισόδιο είναι απειροελάχιστη».

Η κ. Καρατζά ξεκαθάρισε μάλιστα πως το παιδί ήταν καρδιολογικά φυσιολογικό και δεν υπήρχε κανένα αίτιο να υποστεί ανακοπή«Εξεπλάγην που η καρδιά της ήταν σε τόσο καλή κατάσταση μετά την ανακοπή» τόνισε η κ. Καρατζά η οποία επιβεβαίωσε πως το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο επικοινώνησε μαζί της για να ελέγξει την Τζωρτζίνα, ενώ όταν αργότερα ανέσυρε από τη μνήμη της ότι την είχε εξετάσει προ δεκαημέρου, ακυρώθηκε η εξέταση. Η κ. Καρατζά εξήγησε στο δικαστήριο ότι εξέτασε το παιδί στις 29 Μαρτίου έπειτα από παραπομπή του παιδιάτρου της οικογένειας εξαιτίας των θανάτων των άλλων δυο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

«Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα δηλαδή, αλλά ήθελε να γίνει καρδιολογικός έλεγχος. Την εξέτασα εκτενώς, έγινε καρδιογράφημα και υπέρηχος καρδιάς και ήταν μια χαρά. Ήταν όλα φυσιολογικά» ανέφερε η μάρτυρας και εξήγησε ότι στα παιδιά συνήθως δεν απαιτούνται τέτοιες εξετάσεις, προσθέτοντας πως «ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος δεν περιλαμβάνεται στον παιδιατρικό έλεγχο. Άρα ένα παιδί δεν υποβάλλεται σε τέτοιες εξετάσεις. Ακόμα και οι αθλητές εξετάζονται μια φορά το χρόνο με καρδιογράφημα. Τα αλλά παιδιά ποτέ». Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μία πολύ σπάνια ομάδα κληρονομικών παθήσεων της καρδιάς.
«Στη χώρα μας το εθνικό κέντρο ελέγχου κληρονομικών νοσημάτων καρδιάς είναι στο Ωνάσειο. Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε για τη Τζωρτζίνα και ήταν αρνητικός, όπως ενημερώθηκα από το νοσοκομείο εκεί» είπε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Αποκαλύψεις-βόμβα από την παιδοκαρδιόλογο της Τζωρτζίνας: Είπε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αυτό που περίμεναν όλοι

Δίκη Πισπιρίγκου: Ποιες ήταν οι ερωτήσεις της Προέδρου

Η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της Προέδρου για τις διαφορές ανάμεσα σε ανακοπή και έμφραγμα.

«Κάθε άνθρωπος όταν πεθαίνει κάνει ανακοπή. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι μειωμένη παροχή οξυγόνου στον καρδιακό μυ που οδηγεί σε νέκρωση του καρδιακού μυός. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο και υπάρχουν δυο αιτία που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχαν» τόνισε η κυρία Καρατζά.

Πρόεδρος: Όταν παθαίνει κάποιος ανακοπή την ώρα που κοιμάται ποια είναι η αντίδραση;

Μάρτυρας: Δυστυχώς το βλέπουμε απευθείας νεκρό το πρόσωπο. Και η νεκροτομή σε ένα 30% δεν μπορεί να βρει το αίτιο.

Πρόεδρος: Υπάρχει αντίδραση στο σώμα;

Μάρτυρας: Τίποτα δε βλέπουμε. Απλώς σταματάει.

Πρόεδρος: Υπάρχει περίπτωση να δούμε να σηκώνεται ή να τινάζεται ας πούμε;

Μάρτυρας: Υπάρχει περίπτωση να δούμε προθανάτιο ρόγχο.

Αποκαλύψεις-βόμβα από την παιδοκαρδιόλογο της Τζωρτζίνας: Είπε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αυτό που περίμεναν όλοι

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι ακριβώς συνέβη στην επικοινωνία που είχε η μάρτυρας με τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο

Η κ. Καρατζά εξήγησε στο δικαστήριο τι ακριβώς συνέβη και στην επικοινωνία που είχε με τους συναδέλφους της στο Καραμανδάνειο. «Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Φίλιας για να εξετάσω το παιδί και συνεννοηθήκαμε να το φέρουν την επόμενη ημέρα. Εγώ στη συνέχεια ανακάλεσα στη μνήμη μου ότι έχω εξετάσει το παιδί και το ακυρώσαμε γιατί δεν υπήρχε λόγος να το ξαναδώ. Αυτό το επιβεβαιώνει και η ειδικευόμενη που ήταν στο γραφείο μου» τόνισε η κυρία Καρατζά.

Η μάρτυρας μάλιστα ανέφερε πως και τα δύο καρδιογραφήματα της μικρής Τζωρτζίνας ήταν τελείως φ