Αρχαία Ολυμπία: Το 2021 θα διοργανώσει το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο

Αρχαία Ολυμπία: Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα από 17 έως 24 Οκτωβρίου 2021

Αρχαία Ολυμπία: Το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού. Conseil International du Sport Militaire (ΔΣΣΑ-CSIM). Θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021.

Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 140 κράτη – μέλη του CISM. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα φέρει στην Ολυμπία εκατοντάδες συνέδρους απ’ όλο τον κόσμο.

Η σχετικά μεγάλη διάρκεια του Συμποσίου θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν όχι μόνο τον ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και την πόλη, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον του Δήμου.

Αρχαία Ολυμπία: Θα διοργανώσει το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο 2021

Εκτός από το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, το 2021 ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα αναλάβει τη διοργάνωση της Μεσογειακής Διατροφής

Η χώρα μας ανέλαβε την προεδρία και τον συντονισμό των ενεργειών. Στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής για το 2021. Η ελληνική προεδρία θα επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση της συνεργασίας του δικτύου. Καθώς και στη σύνδεση του διατροφικού μοντέλου με την εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής.

Η απόφαση πάρθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 σε Διακυβερνητική Τηλεδιάσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του Μανιατακείου Ιδρύματος.

Η Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της θητείας του Μαρόκο, ως συντονίστρια χώρα των κοινών δράσεων του δικτύου των χωρών και των Εμβληματικών τους Κοινοτήτων οι οποίες υποστήριξαν την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo