Άρχισαν τα όργανα: Στο τραπέζι το μέτρο των rapid test και για τους εμβολιασμένους

by Τόνια Τζαφέρη

Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα της πανδημίας

Παγκόσμια ανησυχία έχει ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση των επιστημόνων για την νέα μετάλλαξη και αναμένονται οι επιστημονικές έρευνες προκειμένου να αποδείξουν την μεταδοτικότητα της, αλλά και πως επηρεάζει τα εμβόλια.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης, δε, φοβούνται τα νέα μέτρα, με ιδιοκτήτη να αναφέρει στο Star πως «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση κι εμείς να κάνουμε τους χωροφύλακες» και πρόσθεσε:

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πολύς κόσμος βγαίνει και δεν προσέχει. Έρχονται πάρα πολύ κοντά με τα ποτά, με τη μουσική και τον χορό. Και εμείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσeξουμε να μην βάζουμε πολύ κόσμο στα μαγαζιά, καθώς εάν γίνει κάτι και κλείνουμε από τις 12 η ώρα ή μπει τέλος στη μουσική θα είναι καταστροφή».

Άρχισαν τα όργανα: Στο τραπέζι το μέτρο των rapid test και για τους εμβολιασμένους

Πανδημία: Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε lockdown

Οι επιχειρηματίες βλέποντας πολλές ευρωπαϊκές χώρες να προχωρούν είτε σε lockdown ή σε κλείσιμο της εστίασης από νωρίς το απόγευμα, ανησυχούν μήπως και πληρώσουν εκείνοι ξανά το… μάρμαρο παρά το γεγονός ότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο τραπέζι τα rapid tests για εμβολιασμένους

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, κάποιοι προτείνουν ακόμη και rapid test για όλους προκειμένου να δουλέψουν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Γιάννης Ξανθάκης είπε ότι «είτε δωρεάν είτε με μικρότερη κοστολόγηση σε όλους να γίνεται rapid test και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους από τη στιγμή που υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και νοσούν. Ο διαχωρισμός των ανθρώπων είναι που έχει προκαλέσει αυτό το πρόβλημα».

Άρχισαν τα όργανα: Στο τραπέζι το μέτρο των rapid test και για τους εμβολιασμένους

“Πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για την πανδημία”, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα με μάσκες παντού και να σταματήσει ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ειδικά στους νέους σε αυτή τη φάση διότι οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που παρουσιάζουν μια υπερκινητικότητα και αποτελούν έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν