Αρχίζουν τα όργανα για τους ανεμβολίαστους: Τα 3 μέτρα που επαναφέρει το χειμώνα η κυβέρνηση

by Τόνια Τζαφέρη

Ανεμβολίαστοι: Αντιμέτωποι για 2η χρονιά με περιορισμούς

Ανεμβολίαστοι: Παρά το γεγονός πως στη χώρα μας αφήσαμε μόλις πίσω μας το καλοκαίρι… Τα νούμερα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα έχουν πάρει την ανιούσα όπως και τα ημερήσια κρούσματα. Οι διασωληνώσεις και, δυστυχώς, οι θάνατοι, βρίσκονται σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα.

Δεδομένου ότι μπροστά μας έχουμε φθινόπωρο και χειμώνα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ο καιρός ΔΕΝ επηρεάζει τη μεταδοτικότητα του ιού παρά ελάχιστα. Η διαφορά μεταξύ καλοκαιριού και των υπολοίπων εποχών είναι πως είμαστε σε εξωτερικούς χώρους πολύ περισσότερη ώρα. Επομένως «πέφτει» ο ρυθμός μετάδοσης. οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν πως η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει αρκετά. Πριν έχουμε εκ νέου μια εξισορρόπηση του όλου πράγματος από την άνοιξη και μετά.

Γι’ αυτό, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να έχουμε νέο lockdown… Ο  επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ήταν σαφής στα μέτρα που ενδέχεται να παρθούν τους επόμενους μήνες, ιδίως στις «κόκκινες» περιοχές.

Ανεμβολίαστοι: Τα 3 μέτρα που επιστρέφουν το χειμώνα

Τα περιοστικά μέτρα για ανεμβολίαστους

-Απαγόρευση κυκλοφορίας για τις ώρες 01:00-06:00

-Κλείσιμο καταστημάτων

-Απαγόρευση μουσικής σε μπαρ, κλαμπ και χώρους ψυχαγωγίας εν γένει

Ο λόγος για τον οποίον η Επιτροπή προσανατολίζεται στην εφαρμογή αυτών των μέτρων έχει να κάνει, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, με το ότι «Αυτή τη στιγμή το επίκεντρο των περισσότερων μεταδόσεων είναι η νυχτερινή διασκέδαση».

Εκεί, δηλαδή, που ως επί το πλείστον συχνάζουν νέοι άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα