Άρση lockdown: Πρώτα θα ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο – Στα μέσα Απριλίου η εστίαση

Άρση lockdown: Αναλυτικά τα στάδια σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας

Άρση lockdown: Κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα έως σήμερα. Οι εμβολιασμοί πηγαίνουν αρκετά καλά συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ. Ωστόσο τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν υψηλά, όπως και οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι. Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι τεράστια και οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι το αποκορύφωμα δεν έχει φτάσει ακόμα.

Ωστόσο, από τον Απρίλιο που θα διατεθούν περισσότερα εμβόλια στη χώρα. Υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να υπάρχει μία σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως όλα δείχνουν το lockdown θα παραταθεί ωες τις 22 Μαρτίου και ύστερα θα γίνει σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο, μετά τα σχολεία και στα μέσα Απριλίου η εστίαση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας για το άνοιγμα της οικονομίας «Το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο, έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών».

Άρση lockdown: Σκέψεις για άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου και εστίασης

Αναλυτικές πληροφορίες για την άρση της καραντίνας με άνοιγμα σχολείων και εστίασης

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία στο τέλος Μαρτίου.

Μάλιστα από τον Απρίλιο, θα ανοίξουν καταστήματα εστίασης που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και από το Μάϊο και τα υπόλοιπα. Η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 19η Απριλίου.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανέφερε «Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, καθώς σε δυο μήνες είναι οι Πανελλήνιες. Πρόθεση μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και να χωρίς φαινόμενα συνωστισμού».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα