Άσχημα τα μαντάτα για τους ανεμβολίαστους: Ιδού το μέτρο που θα καταργηθεί τελευταίο

by Newsroom i-diakopes.gr
Άσχημα τα μαντάτα για τους ανεμβολίαστους: Ιδού το μέτρο που θα καταργηθεί τελευταίο

Ανεμβολίαστοι: Άσχημα τα νέα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Το μέτρο που θα καταργηθεί τελευταίο αφορά την είσοδο των ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους, εκτίμησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Mega”, σήμερα, Τρίτη, το πρωί.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας μίλησε για την πορεία της πανδημίας και το τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία προς το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Άσχημα τα μαντάτα για τους ανεμβολίαστους: Ιδού το μέτρο που θα καταργηθεί τελευταίο

Όπως υπογράμμισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους «έχουμε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ και περιμένουμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη αρχίσει. Θα υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών. Έχουμε καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και αρκετό κόσμο που έχει νοσήσει. Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο».

Το μέτρο που αφορά τους ανεμβολίαστους και θα καταργηθεί τελευταίο

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «κάποιος που είναι ανεμβολίαστος τώρα, δεν μπορεί να μπει σε κλειστό χώρο στην εστίαση. Αυτό θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σταματήσουν, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από αυτό. Κάποιος εμβολιάζεται για τη δική του ασφάλεια. Το πιστοποιητικό έχει αποδώσει».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για επιστροφή στην κανονικότητα, σημειώνοντας «σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά στην κανονικότητά μας. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δε θα εξαφανιστεί με μαγικό ραβδί. Η εξέλιξη της Όμικρον, αν δεν έχουμε κάποια άλλη μετάλλαξη, τότε πάμε πολύ κοντά στην καθημερινότητά μας από Σεπτέμβρη. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα» και κατέληξε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί θέμα για 4η δόση εμβολίου.

Προτεινόμενα