Αθηνά Λινού: «Αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα χάσουν τη ζωή τους»

Αθηνά Λινού: «Αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα χάσουν τη ζωή τους»

Αθηνά Λινού: Οι νέοι που θα νοσήσουν από covid-19, μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.

Αθηνά Λινού: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μίλησε στο Mega και για πρώτη φορά είπε αυτό που όλοι φοβόμασταν. «Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Αν μια κοπέλα νοσήσει ενώ είναι έγκυος, έχει τριπλάσια πιθανότητα να χάσει τη ζωή της, αν δεν ήταν έγκυος. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι».

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, αυξάνονται τα κρούσματα στην χώρα, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο. Αυτός είναι ο λόγος που θα δούμε, όπως είπε αρκετές διασωληνώσεις, καθώς και απώλειες ζωών. Το 95% όσων διασωληνώνονται είπε χαρακτηριστικά είναι ανεμβολίαστοι.

Η κυρία Λινού είπε στην συνέχεια πως από εκεί που ο δείκτης θετικότητας βρισκόταν στο 1 πλέον βρίσκεται στο 3-4. Σημείωσε πως αυτή την στιγμή ο ανεμβολίαστος πληθυσμός (σ.σ. που νοσεί) είναι κατά 75% νεώτεροι άνθρωποι και το 25% είναι σε σοβαρή κατάσταση. Τα σοβαρά κρούσματα, θα προκύψουν από αυτό το 25% των ανεμβολίαστων, είπε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, είπε ότι θα αφορά μόνο άτομα με βαριά νοσήματα. Ξεκαθάρισε όμως, ότι «ακόμα δεν ξέρουμε αν θα απαιτηθεί η τρίτη δόση για το σύνολο του πληθυσμού».

Αθηνά Λινού: «Αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα χάσουν τη ζωή τους»

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Αθηνάς Λίνου στο MEGA

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα