Αθηναίοι: Το ευχάριστο νέο της μέρας – Πλήθος Αθηναίων στην ουρά για να αγοράσουν βιβλία

Αθηναίοι: Τουλάχιστον υπάρχει πολύς κόσμος που έχει σκοπό να διαβάσει μέσα στην καραντίνα

Αθηναίοι: Ουρές έκαναν χθες πολλοί Αθηναίοι έξω από μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αθήνας ώστε να προμηθευτούν βιβλία για την καραντίνα. Ο κόσμος δεν περίμενε να μπει ούτε σε σουπερμάρκετ, ούτε σε κομμωτήρια. Αλλά σε βιβλιοπωλεία! Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο μιας και μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα εκεί έξω.

Τα βιβλία είναι εξαιρετικά για να μας κάνουν να ονειρευόμαστε, να οργιάζει η φαντασία μας, να μας προσφέρουν νέες γνώσεις και φυσικά να μας κάνουν να ξεχνιόμαστε από ζοφερό κόσμο που ζούμε.

Εντωμεταξύ οι εκδότες Αθηναίοι και μη, ζητούν από τον πρωθυπουργό να μείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία

Η Σύμπραξη Εκδοτών απέστειλλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να παραμείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία εν μέσω lockdown. Συγκεκριμένα ανέφεραν «Tο βιβλίο υπήρξε ο κύριος συμπαραστάτης της ελληνικής κοινωνίας και η γοητεία της ανάγνωσης μετρίασε τις σκληρές και άχαρες ώρες όλων μας στη διάρκεια του διμήνου Μαρτίου-Μαΐου, όταν “Μείναμε Σπίτι” και αποτρέψαμε την εξάπλωση του κορονοϊού».

Ακόμα πρόσθεσαν, «Η παραγγελία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά και ο ενδιαφερόμενος θα παραλαμβάνει το βιβλίο του στην πόρτα του βιβλιοπωλείου. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα φαρμακεία. Με τον τρόπο αυτόν αποφορτίζονται και οι εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στο διάστημα της προηγούμενης καραντίνας λόγω έλλειψης μέσων να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση βιβλίων».

Τέλος, κατέληξαν «με τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά, ο κοινωνικός περιορισμός δεν θα καταλήξει πολιτιστική απομόνωση. Και θα στηριχθούν και όσοι από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, τον μοναδικό, πολύτιμο και διαχρονικό σύντροφο όλων μας, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, φύλου, μορφωτικού επιπέδου, τόπου κατοικίας».

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο